Ivanović hvali, ali i upozorava, posle Asvela: Moramo da budemo bolji, nećemo uvek imati ovakve procente!

05.10.2023

22:02

0

Autor: A. Š.

Iskusni strateg zadovoljan je izdanjem svojih izabranika na otvaranju nove sezone Evrolige

Ivanović hvali, ali i upozorava, posle Asvela: Moramo da budemo bolji, nećemo uvek imati ovakve procente!
Duško Ivanović - Copyright MN Press

Zvezda je na najbolji mogući način otvorila sezonu u Evroligi. Crveno-beli su u punoj Areni savladali Asvel 94:73 i poslali jasnu poruku svim rivalima da će u tek započetoj takmičarskoj godini biti jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman na Fajnal for.

- Veoma bitna utakmica i pobeda za nas. Svaki put je prva utakmica teška i opasna. Sve smo napravili pozitivno, odigrali smo odlično poluvreme, uz izuzetne procente šuta za tri poena. Pobedili smo, ali je jasno da moramo da budemo bolji, moramo da napredujemo. Neće svakog dana biti ovakvi procenti šuta - rekao je posle meča trener Crvene zvezde Duško Ivanović i dodao:

- Igrači su bili svesni koliko je ovo bila opasna utakmica. Imali su izuzetnu energiju na terenu, u prvom poluvremenu zaista odlični. Bila su tri-četiri zaista teška propusta, ali u sledećim utakmicama moramo da popravimo našu odbranu. Moramo mnogo bolje u odbrani i strpljivije u napadu.

Ono što dodatno daje na značaju ubedljivoj Zvezdinoj pobedi jeste to što je ostvarena bez Davidovca, Jaga, Bolomboja i Bjelice u sastavu.

- Meni ne pada teško što imam dobre igrače, to mi čak i prija. Nemam nikakav problem sa tim. Napravili smo skup dobrih igrača, sada treba da napravimo dobar tim. Svako treba da nađe svoje mesto, da se oseća komotno i da daje svoj maksimum. Zato su mene doveli ovde, ako ne budem radio dobro, doći će neko drugi.

Otkrio je Ivanović da je Brazlilac ostao van protokola za večerašnji meč jer je bio prekobrojan, dok je one koje je večeras koristio pohvalio za zalaganje.

- Generalno, igrači su dali svoj maksimum. Svi su želeli da pobede, izgarali su na terenu, greške su sastavni deo ovog posla, kada se bore ovako to nije nikakav problem. Siguran sam, a rekao sam i igračima, da i oni znaju da treba da budemo bolji, jer nećemo uvek imati ovakve procente – kazao je Ivanović, pa na pitanje da li je 34 šuta za tri poena rezultat taktike ili stanja na parketu, odgovorio:

- Mi smo šutnuli veliki broj trojki, ali to su stvarno bili izgrađeni šutevi, rezonski. Nećemo mi, kao što nismo pogodili neke šuteve u drugom poluvremenu, uvek imati ovakve procente. Moraćemo malo više da budemo raznovrsniji, da igramo unutra i spolja. Danas sve ovo izgleda sjajno.

Na kraju, iskusni strateg je pohvalio atmosferu u dvorani.

- Jako smo zadovoljni atmosferom. Bili smo i kada je bio pun Pionir, a pogotovo sada kada ima još i više pristalica. Nisam igrao pred 20.000 ljudi, mislim da sam najviše imao u Vitoriji, kada smo igrali pred 15.000 ljudi – kazao je Duško Ivanović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike