Nedović upozorava na punu Arenu: Euforija može da krene u pogrešnom pravcu!

04.10.2023

19:17

0

Autor: A. Š.

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak u najvećoj dvorani na Balkanu otvaraju evroligašku sezonu

Nedović upozorava na punu Arenu: Euforija može da krene u pogrešnom pravcu!
Nemanja Nedović - Copyright Printscreen/24sedam

Najbolja košarka u Evropi se vraća u fokus. Posle letnje pauze, u četvrtak startuje nova sezona Evrolige, a košarkaši Crvene zvezde učešće u elitnom takmičenju otvaraju na domaćem terenu protiv Asvela.

Crveno-beli su za tek započetu sezonu napravili veoma konkurentat tim, što je i bio jedan od razloga zbog kojih je klupsko rukovodstvo odlučilo da promeni višegodišnji dom i iz dvorane „Aleksandar Nikolić“ se preseli u beogradsku Arenu.

Sudeći po interesovanju navijača, Lazić i drugovi će u četvrtak (19.00) istrčati pred pune tribine najveće dvorane na Balkanu, ali jedan od najiskusnijih igrača u ekipi Duška Ivanovića, Nemanja Nedović, u najavi meča upozorava upravo na taj detalj.

- Jeste motiv više, ali treba da se fokusiramo na teren, da ta neka euforija ne utiče na nas jer svi znamo da ona nekada može da krene u pogrešnom pravcu. Maksimalan fokus na teren, pa ćemo da vidimo – rekao je Nedović, pa se osvrnuo na sam meč sa francuskim timom.

- Dolazi nam u goste ekipa koja je atletski moćna, koja ima veoma iskusne igrače na evroligaškom nivou. Neće biti nimalo lako, igra im se zasniva na dvojcu De Kolo/Lovernj, imaju i ekstra visokog igrača u Folu. Očekuje nas iscrpljujuća utakmica, ali smo dobro radili ove nedelje i mislim da smo spremni.

Crveno-beli su sezonu otvorili ubedljivim trijumfom u AdmiralBet ABA ligi, na gostovanju protiv Igokee.

- Prva utakmica je bila sa tenzijom, svi smo bili malo stegnuti na početku. Što je i normalno, još nismo uigrani, ne znamo još gde smo sa snagom u odnosu na ostale ekipe. U drugom poluvremenu je to puno bolje izgledalo i sa te utakmice nosimo jedan pozitivan utisak zbog tog drugog poluvremena i pokušaćemo to da prenesemo i na ovu utakmicu.

Ono što bi donekle moglo da bude otežavajući faktor Zvezdinim košarkašima jeste činjenica da ne treniraju u Areni sve vreme.

- Odradili smo juče trening i večeras… Koševi su isti, lopte takođe… Samo da se fokusiramo na teren, da ne obraćamo pažnju šta se dešava okolo – kazao je Nemanja Nedović i dodao da očekuje pobedu fudbalera Crvene zvezde na večerašnjem meču Lige šampiona protiv Jang Bojsa.

Debi pred Zvezdinim navijačima imaće Majk Tobi.

- Superuzbuđeni smo što počinjemo, kao i navijači. Znamo da će biti dobra atmoasfera. Prva je utkamica, uvek osećaš pritisak. Fokusirani smo na ono što mi možemo da uradimo kako bismo došli do pobede – rekao je naturalizovani Slovenac, uz osvrt na punu Arenu.

-  To je motivacija, pokusaćemo da iskoristimo tu energiju. Ipak, da ne budemo baš previše uzbuđeni, ali da iskoristimo energiju navijača da dođemo do pobede.

Američki centar je imao tu privilegiju da na istoj strani deli teren sa Lukom Dončićem u reprezentaciji Slovenije i sada u Zvezdi sa Milošem Teodosićem, što mu, priznaje, pričinjava veliko zadovoljstvo.

- Sigurno. Zasluga je na njemu i tome kako dobro on igra. Nismo imali previše treninga, ovo je naš prvi meč u Evorligi kako igramo zajedno. Nadamo se da možemo da izgradimo tu vezu tokom sezone. I Teo i Luka su neverovatni igrači i plejmejkeri. Mnogo sam naučio od Luke – rekao je Tobi, uz kratak osvrt na poraz Asvela uoči dolaska u Beograd.

- Mislim da su odmarali neke igrače i oni se spremaju za Evorligu. Oni su fizički tim. To što su uradili u poslednjem meču nije bitno za nas. Mi idemo na pobedu u prvom meču u Evroligi – istakao je Majk Tobi.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike