Zvezda pokazala moć u Laktašima! Crveno-beli ubedljivi na otvaranju AdmiralBet ABA lige!

30.09.2023

21:57

0

Autor: A. Š.

Derbi uvodne runde nove sezone regionalnog takmičenja igrao se u Republici Srpskoj

Zvezda pokazala moć u Laktašima! Crveno-beli ubedljivi na otvaranju AdmiralBet ABA lige!
Edin Atić i Majk Tobi - Copyright AdmiralBet ABA liga/Igokea/Marija Vuruna

Odjek košarkaške lopte, posle nekoliko meseci pauze, ponovo se čuje u dvoranama širom regiona. Nova sezona AdmiralBet ABA lige otvorena je pobedom Studntskog centra u Splitu, a derbi uvodnog kola igrao se u Laktašima. Igokea je na svom parketu dočekala Crvenu zvezdu, koja je već na startu sezona pružila partiju kojom je najavila veliku borbu za povratak na regionalni tron - 81:63.

Bez četiri igrača koji bi trebalo da budu veliki aduti u rukama Duška Ivanovića crveno-beli su bez ikakve drame slavili na, za njih tradicionalno neugodnom, gostovanju. Od prvog do poslednjeg minuta Lazić i drugovi su bili u vođstvo, ne dopustivši domaćinu čak ni da u nekom trenutku dođe makar do izjednačenja.

Šabaz Nejpir, Adam Hanga, Nemanja Bjelica i Dejan Davidovac nisu sa ostatkom ekipe ni doputovali u Laktaše. Ipak, njihov izostanak se ni na trenutak nije osetio, ponajviše zahvaljujući gotovo idealnoj partiji Majka Tobija, ali i šuterskom umeću Giedraitisa u momentima kada su Igosi pokazivali znake mogućeg preokreta.

Ono što se, takođe, moglo videti na premijernom meču Zvezde u novoj sezoni jeste i to da će brazilskom reprezentativcu Jagu Dos Santosu biti potrebno određeno vreme da se prilagodi na intenzitet košarke u regionalnom takmičenju, što nagoveštava da ga isto čeka i kada naredne nedelje krene Evroliga.

Imala je Zvezda večeras priliku da meč prelomi na svoju vodenicu mnogo ranije. Ipak, kada su u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena stizali nadomak dvocifrenog plusa ulazili su u prazan ofanzivni hod, što su domaći koristili da konstantno drže rezultatski priključak.   Međutim, u trećoj deonici sve je bilo rešeno. Majk Tobi je postao centralna figura meča, ubacio 11 poena za manje od sedam minuta igre u pretposlednjem kvartalu, na čemu je Zvezda uspela da izgradi i maksimalnih plus 21.

IGOKEA: Bošković, Atić 4, Delalić, Tanasković 16 (9 sk), Jošilo 2, Nakić, Nikolić 5, Gordić 9, Milosavljević 9, Karmajkl, Jeremić 15, Mudi 3.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 3, Teodosić 4 (7 as), Mitrović 10, Lazić 7, Simonović 2, Tobi 19 (8 sk), Bolomboj 1, Ilić 11, Nedović 7, Giedraitis 12, Kuzmić, Dos Santos 5.

AdmiralBet ABA liga, 1. kolo:

Petak
Split - Studentski centar 72:76

Subota
Cedevita - Mega 89:87
Budućnost - Zadar 103:73
Igokea - Crvena zvezda 63:81

Nedelja
Borac - Cibona 18.00 (TV Arena sport 4)
FMP - Krka 20.00 (TV Arena sport 3)

Ponedeljak

Partizan - Mornar 19.00 (TV Arena 1 Premium)
Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Crvena zvezda je pobedila Igokeu 81:63.

38. MINUT - Sve je već duže vreme poznato u Laktašima što se tiče pobednika meča i čeka se samo konačan rezultat. U poslednja dva minuta crveno-beli ulaze sa plus 18 - 79:61.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna
 

36. MINUT - Ušli su u šut domaći u četvrtom kvartalu. Posle početne trojke Milosavljevića, šuteve van linije 6.75 ubacili su Jeremić (dve) i Gordić (jedna), čime Igosi prilaze na minus 13 u 35. minutu. Tobi nastavlja da zadaje najveće probleme domaćinu u fazi odbrane, sa 2+1 odbija nalet Igosa - 75:59.

34. MIMUT - VIše od tri minuta Zvezda je bila bez poena na startu četvrte deonice, ali domaći to nisu materijalizovali koliko su mogli. Luka Mitrović sa 2+1 vraća Zvezdi plus 19 - 69:50. Na isteku 34. minuta crveno-beli vode 69:53.

32. MINUT - Završni kvartal ubačenom trojkom otvara Milosavljević. Na drugoj strani Nedović pravi faul u napadu - 66:48. Igosi su u mini seriji 5:0 i na isteku 32. minuta su na minus 16 - 66:50.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Seriju Zvezde 7:0 poenima iz reketa prekida Milosavljević - 64:45. Na kraju treće deonice Zvezda vodi protiv Igokee 66:45.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna
 

28. MINUT - Nastavljaju Zvezdini bekovi da "filuju" loptama Tobija, koji sve koristi za popravljanje poenterskog skora. Za nešto manje od 17 minuta na parketu američki centar sa slovenačkim pasošem postigao je 16 poena - 51:47. U završna dva minuta treće deonice crveno-beli ulaze sa ogromnih plus 19 posle trojke Jaga - 62:43.

26. MINUT - Postigao je Tobi devet poena za pet minuta u trećoj deonici, ali na drugoj strani Jeremić ubacuje trojku i "ostavlja Igose u životu". Samo na kratko, pošto na isti način odgovara Lazić - 55:39.

24. MINUT - Posle poena Tobija iz ofanzivnog skoka, Lazić ubacuje svoju prvu trojku na meču za novi najveći plus crveno-belih večeras - 50:34. Jovanović traži minut odmora, posle kojeg Nikolić poentira zakucavanjem - 50:36.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna
 

22. MINUT - Drugo poluvreme je otvoreno promašenim trojkama Lazića i Atića. Prve poene u nastavku meča, posle šuta van linije 6.75, postiže Tobi. Zvezda je na isteku 21. minuta prvi put na meču u dvocifrenom plusu - 43:32. Novi poeni Tobija, ovoga puta posle asitencije Teodosića. Na isteku 22. minuta Tanasković poenima uz faul (promašeno dodatno bacanje), prekida seriju Zvezde 8:0 računajući kraj druge i početak treće četvrtine - 45:34.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Imala je Zvezda napad da poenima produžini mini seriju od 5:0, ali su crveno-beli izgubili loptu pa je Mudi sa linije penala (1/2) smanjio prednost gostiju na minus pet - 37:32. Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi protiv Igokee 40:32 posle još jedne trojke Giedraitisa uz zvuk sirene, ovoga puta za kraj druge četvrtine.

18. MINUT - Posle tajm auta Jovanovića Igokea pravi mini seriju 4:0 i prilazi na minus tri u 17. minutu - 32:29. Tanasković ubacuje dva penala za dolazak Igosa na samo poen zaostatka. Ivanović traži tajm aut - 32:31. Lazarević pogađa veoma važnu trojku za Zvezdu, koja u poslednja dva minuta prvog poluvremena ulazi sa plus četiri - 35:31.

16. MINUT - Na ulasku u 15. minut Igokea postiže prve poene iz igre u drugoj deonici. Dva napada su crveno-beli propustili da odu na dvocifreni plus, što Igosi kažnjavaju sa četiri brza i laka poena - 28:24, 15. minut. Ivanović traži tajm aut, koji nije rezultirao poenima po povratku na parket. Nikolić na drugoj strani ubacuje jedno od dva bacanja - 28:25. Posle više od dva minuta bez poena, crveno-beli preko Jaga i Giedraitisa postižu četiri brza poena i odlepljuju se na 32:25.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna
 

14. MINUT - Mini seriju Zvezde 5:0 prekida Gordić polovičnim učinkom sa linije penala - 25:18, 13. minut. Mnogo prekršaja na obe strane i malo košarke u dosadašnjem toku druge deonice. Posle manje od tri minuta igre obe ekipe su izašle iz bonusa, a Miloš Teodosić sa dva ubačena penala dolazi do prvih poena u Zvezdinom dresu u zvaničnom meču - 27:18.

12. MINUT - Druga deonica otvorena je lakim poenima Ilića na jednoj i velikim promašajem Nakića na drugoj strani - 22:17. Nešto bolje su crveno-beli počeli drugu četvrtinu i posle lakih poena Nedovića stižu do, dosad najvećih, plus sedam - 24:17. Jovanović traži minut odmora, ali ni posle njega domaći ne postižu poene.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Jeremić trojkom prekida penal završnicu prve četvrtine, koju Zvezda rešava u svoju korist - 20:17.

AdmiralBet ABA liga/Igokea m:tel/Marija Vuruna
 

8. MINUT - Mnogo je promašaja na obe strane, a zanimljivo je da su sve bili šutevi van linije 6.75. Košgeterski post prekida Giedraitis trojkom uz pomoć table uz zvuk sirene za istek napada, a potom u polukontri poentira i Tobi - 14:8. U završna dva minuta prve deonice Zvezda ulazi sa plus tri, posle trojke Jeremića.

6. MINUT - Posle dva vezana ofanzivna skoka domaćih, Tanasković zakucava i na polovini prve deonice približava Igose na poen zaostatka - 9:8. Više od tri minuta su crveno-beli vez poena, ali Igosi to ne koriste da naprave preokret.

4. MINUT - Posle poena Tanaskovića, trojku ubacuje i Giedraitis, Zvezda u 7. minutu vodi 8:4. Posle polovičnog učinka Lazića sa linije penala, dva bacanja na drugoj strani ubacuje Nikolić - 9:6.

2. MINUT - Tobi je otvorio meč ubačenom trojkom, na drugoj strani prve poene za domaće na meču postiže Atić. Posle dva minut igre Zvezda vodi 5:2 posle poena Simonovića.

 

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je uoči meča upozorio na opasnosti koje prete crveno-belima protiv Igosa.

Strateg Igokee Vladimir Jovanović veruje da njegov tim ima adute da se suprotstavi rivalu koji je roster pravio za Evroligu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike