Partizan demonstrirao silu na startu AdmiralBet ABA lige! Mornar ispraćen sa 32 razlike!(VIDEO)

02.10.2023

20:58

0

Autor: G. F.

Crno-beli odigrali veoma dobru utakmicu na početku sezone i razgalili više od 13.000 navijača u Areni

Partizan demonstrirao silu na startu AdmiralBet ABA lige! Mornar ispraćen sa 32 razlike!(VIDEO)
Partizan - Mornar - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana sjajno su počeli sezonu u AdmiralBet ABA ligi. Crno-beli su pregazili Mornar iz Bara sa 110:78 (34:21, 25:20, 22:20, 29:17) i oduševili više od 13.000 navijača na tribinama.

 

 

Silovito su izabranici Željka Obradovića ušli u premijern i meč regionalnog takmičenja i pokazali širok asortiman oružja kojima raspolažu. Svih 12 igrača upisalo se u strelce, a minutaža je veoma dobro raspoređena kako bi ekipa bila što svežija za narednu utakmicu kojom će početi učešće u Evroligi.

Izdvojili su se Danilo Anđušić sa 23 poena (5/5 za tri, 4/5 za dva), četiri skoka i jednom asistencijom i Džejms Naneli sa 11 poena, tri skoka i četiri asistencije. Dvocifreni su bili i Tristan Vukčević sa 13 poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju, te Alen Smailagić sa 12 poena i dva skoka. Ali, nema se šta mnogo zameriti nikome ko je večeras dobio priliku da se predstavi navijačima. Partizan je delovao kao ekipa puna energije i to se odrazilo i na igru i na rezultat.

Nema dileme da je svako od navijača više nego zadovoljan napustio Arenu posle zaista sjajne pucačke partije njihovih ljubimaca. Statistika kaže da su crno-beli ubacili 70,6 šuteva za dva poena, a 56,5 za tri. Zabeleženo je i 37 skokova, 25 asistencija, 4 blokade i 2 ukradene lopte rivalu. Samo je sa bacanjima malo "škripalo", ali to nije nešto oko čega bi trebalo previše brinuti psole prve utakmice.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice i ubedljiva pobeda Partizana.

38. minut, 104:72 - Anđušić ne promašuje! Nova trojka! Pukla je stotka u Areni. Kaminski baca pas preko celog terera, Danilo sada pogađa za dva! Gavrilović pravi faul u napadu. Kaminski i Anđušić ispraćeni ovacijama otišli na klupu, Doužer i Koprivica su na terenu. Gavrilović pogađa uz faul Doužera, pa ubacuje i dodatno bacanje.

36. minut, 99:69 - Trojka Džonsona, Kaminski nije uspeo dauzvrati istom merom. Greška Mornara u napadu, sada Kaminski pogađa trojku! Ide trojka i od Vukčevića, novi tajm-aut za goste! Ori se pesma na tribinama Arene.

34. minut, 93:66 - Još jedna trojka Anđušića i skok Ponjitke u odbrani. Panter odlazi na klupu, na terenu je Jaramaz. Dorba saradnja Anđušića i Smailagića i nova bacanja za centra crno-belih. Pogađa oba, pa ide na klupu. Umesto njega u igri je Kaminski. Sada on i Ponjitka sjajno kombinuju, a Frenk će na liniju za slobodna bacanja. Trener Mornara zove tajm-aut, minus je sve veći i veći. Siguran je Kaminski oba puta za 26 poena viška. Pogađaju gosti za dva, a Anđušić za tri!

32. minut, 83:64 - Anđušić iz prodora otvara poslednju četvrtinu, Miković skuplja promašaj za tri gostiju i poentira. Ubacuju gosti i jedno bacanje.

Kraj treće četvrtine, 81:61 - Mornar je pogodio iz kontre, Smailagić pogodio dva slobodna bacanja. U igri je ponovo i Ponjitka, baš kao i Anđušić. Panter nije pogodio za tri, ali su gosti pogrešili u napadu. Nova lepa miniujatura Pantera i Smailagića, ali je centar crno-belih zaustavljen faulom. Pogađa oba penala. Mavijen pravi faul u napadu na Ponjitki, a na 6 sekundi pre kraja Voler faulira Pantera. Kapiten crno-belih pogađa oba puta.

26. minut, 76:59 - Vezuju gosti 6 poena, a Panter jednom rukom iz naskoka pogađa za dva. Gavrilović pogađa trojku za minus 13. Novi poeni Vukčevića, pa promašaj gostiju za tri! Doužer odlično trči kontru i polaže loptu u koš. Sjajan Trifunović u odbrani, krade loptu gostima, a Vranješ ga faulom zaustavlja u polasku u kontru.

24. minut, 70:50 - Lepa akcija i poeni Doužera. Kovačević pogađa svoju treću trojku, a Panter polaže posle prodora. Sjajna akcija Vukčević-Doužer-Trifunović i trojka crno-belih. Vraća Kovačević na isti način, ubacio je već 15 poena. Koprivica zakucava!

22. minut, 61:44 - Počelo je sa tri iskorištena bacanja za Marka Kovačevića posle faula Koprivice. Nije dobro iskontrolisao mladi centar crno-belih loptu u napadu, Vranješ je promašio bacanje, a Vukčević pod faulom uhvatio loptu. Obradović odmah traži tajm-aut, nije zadovoljan ulaskom njegovih igrača u nastavak. Doužer promašio za tri, Koprivica fauliran nakon što je uhvatio loptu. Vukčević postiže prve poene za Partizan u trećoj četvrtini, a Gavrilović pravi faul u napadu. Trifunović nije pogodio za dva poena.

Počela je treća četvrtina. Na parketu su Panter i Trifunović prvi put večeras.

Odlično poluvreme Partizana uz manji pad u prvom delu druge četvrtine. Ono što je upečatljivo je da pored Zeka Ledeja koji nije u rosteru, na parket nije ulazio ni kapiten Kevin Panter, kao ni Uroš Trifunović. Kada se vidi da je bez dve tako važna šrafa tim Željka Obradovića ubacio 59 poena za poluvreme jasno je da je energija ekipe na veoma visokom nivou!

 

 

Kraj druge četvrine, 59:41 - Vratio se i Anđušić na parket, a Avramović pogodio još jednu trojku za crno-bele. Ponovo domaći tim ima osetniju prednost. Zategli su odbranu košarkaši Partizana, viđena je još jedna dobra kontra i pogodak Anđušića za 15 poena razlike! Voler je pogodio jedno bacanje, a Avramović probio i poentirao uz faul Mareja. Pogađa Aleksa i dodatno bacanje. Na drugoj strani polovičan je i Jovanović. Nov poeni Smailagića posle dobrog prodora, a onda i blokada Anđušića u poslednjoj sekundi.

18. minut, 49:39 - Vratio se i Smailagić u igru, a Naneli je sigurno izveo dva penala. Miković izgradio poziciju pod košem i pogodio, a Vukčević ubacuje trojku. 

16. minut, 44:35 - Ušli su crno-beli u kontra ritam, što su gosti iskoristili i smanjili zaostatak na samo šest razlike posle tri i po minuta igre u drugoj četvrtini. Seče seriju Mornara Avramović prodorom i polaganjem lopte u koš. Džonson pogađa trojku, Doužer ne uspeva da pogodi, a Ponjitka faulom seče kontru. Brutalno zakucavanje Vukčevića! Brutalno! Naneli je na parketu i odamh pogađa za plus 9. Tajm-aut za Mornar.

13. minut, 36:26 - Nesporazum Kaminskog i Ponjitke u napadu, Džonson pogađa trojku uz zvuk sirene. Pokušao je Vukčević za tri bez uspeha, ali je i Radetić neprecizan na drugoj strani. Upisuje se Kaminski, skuplja promašaj Avramovića. Više od 13.500 navijača gleda utakmicu u Areni. Starovlha pogađa trojku, a trener Partizana traži tajm-aut.

Kraj prve četvrtine, 34:21 - Brza kontra Avramovića i poeni Smailagića, koji zatim odlazi na klupu. U igri je Frenk Kaminski. Doužer pogađa dva bacanja, pa poesle dobre odbrane asistira Ponjitki. Ide trojka novog igrača Partizana. Još jedna dobra ofanziva i faul and Vukčevićem. Prvo je promašio, drugo pogodio. Mavijen daje koš uz faul, pa pogađa i penal. Samo tri promašaja crno-belih iz igre, veoma dobra predstava u prvih 10 minuta.

8. minut, 26:18 - Upisao se i Smailagić, na drugoj strani Gavrilović pogađa. U igru su ušli Pi Džej Doužet, Mateuš Ponjitka, Aleksa Avramović i Tristan Vukčević. Samo Smailagić, koji je pogodio jedno do dva bacanja je ostao na parketu od startne petorke. "MVP, MVP" čuje se sa tribina u čast Avramovića. 

6. minut, 23:14 - Trojka Kovačevića, pa dve trojke Anđušića uz sjajnu blokadu Koprivice u odbrani. Posle tajm-auta Koprivica polovičan sa linije za slobodna bacanja, Vranješ pogađa preko bloka. Anđušić sada precizan za dva poena.

4. minut, 14:9 - Kovačević postigao koš uz faul, pa pogodio i slobodno bacanje. Sa penala siguran i Naneli za Partizan. Voler nije pogodio trojku preko Danila Anđušić, Jaramaz je brzo preneo loptu, a Balša Koprivica pogodio iz faul, ali bacanje nije realizovao. Ponovo su gosti pokušali za tri bez uspeha, a sada je Naneli pogodio uz faul. Ponovo bez dodatnog poena. Dobra odbrana i dobra saradnja Nanelija i Koprivice.

2. minut, 6:6 - Na trojku gostiju odgovorio je Džejms Naneli, ali je posle Kovačevića i Gavrilović pogodio za tri. sada je vratio Ognjen Jaramaz!

Utakmica je počela!

18.57 - Pred podbacivanje lopte čula se i himna Partizana, ponovo je bilo impresivno.

18.55 - Utakmicu za Partizan počinju Jaramaz, Anđušić, Naneli, Smailagić i Koprivica, a za Mornar Kovačević, Voler, Gavrilović, Vranješ i Marej.

18.54 - U sastavu Partizana nema Zeka Ledeja.

18.53 - Ovako su navijači Partizana dočekali trenera Željka Obradovića pred početak nove sezone!

18.41 - Predsednik Partizana Ostoja Mijailović nedavno je najavio da će se imena svih učesnika akcije "Jedan Partizan imamo" naći na parketu Arene, a to je i sprovedeno u delo! Ovako izgleda novi detalj za utakmice KK Partizan.

 

 

18.35 - Utakmicu će suditi Tomislav Hordov, Krunoslav Peić i Gordan Terlević, sva trojica iz Hrvatske.

 

17.30 - Trener crno-belih Željko Obradović istakao je nekoliko stvari pred premijeru regionalnom takmičenju:

- Naravno, kao i uvek, poštovanje prema protivniku, sa željom da otvorimo prvenstvo na dobra način, da odigramo dobru utakmicu i da dobijemo priliku da pozdravimo naše navijače.

17.25 - Trener Mornara Mihailo Pavićević naglasio je da je za njegovu ekipu čast da šampionat otvori duelom sa aktuelnim šampionom:

- Da budem iskren mi nismo uopšte razmišljali o Partizanu, jer je to utakmica koju je najlakše spremiti, kao i svake sezone. Znamo koliko su kvalitetni, znamo da na klupi imaju najboljeg trenera u Evropi, Željka Obradovića!

17.20 - Ovo će biti dobra provera za crno-bele koje kroz nekoliko dana očekuje i početak Evrolige.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike