Dušana u Turskoj napadaju sa svih strana! Nečuveno, vređa sve turske košarkaše, rizikuje da izgubi sve!

02.10.2023

13:51

0

Autor: A. S.

Alimpijević se umalo potukao, danas već na meti kritika

Dušana u Turskoj napadaju sa svih strana! Nečuveno, vređa sve turske košarkaše, rizikuje da izgubi sve!
Dušan Alimpijević - Copyright MN Press

Srpski trener Dušan Alimpijević sinoć je postao glavna tema sportskih dešavanja u Turskoj. Nakon poraza Bešiktaša od Darušafake, Alimpijević je ušao u raspravu sa trenerom rivalske ekipe, pa su na kraju morali da se umešaju i članovi stručnog štaba, kako bi sprečili dalji sukob.

O čitavom slučaju se oglasila i Asocijacija profesionalnih igrača Turske i to zbog intervjua koji je Alimpijević dao za "Jurohups".

- Razočaravajuće je i neprihvatljivo za nas. Košarka je timska igra gde se lokalni i strani igrači takmiče zajedno. Svaki učesnik u sportu zna dobre ili loše primere koji se mogu navesti. Sportista koji je ostvario zavidan uspeh kao lokalac tokom svog rada u našoj zemlji u poslednjih nekoliko godina dobio je poštovanje koje zaslužuje na terenu i van njega. Bez obzira na to da li je lokalac ili stranac, to se reflektuje pozitivno na parketu - navodi se u saopštenju, a zatim su dodali:

- Čak i lokalni sportista kojeg je trenirao prošle godine dobio je poziv iz NBA lige ovog leta. Ne možemo da razumemo kako trener koji se lično uverio u sve to ignoriše, optužuje i targetira sve lokalne sportiste, posebno one koje je on trenirao prethodnih godina. Pitamo se zašto trener koji je osvojio toliko poštovanja od publike i sportskih radnika rizikuje da izgubi svu tu simpatiju, posebno sa strane sportista generalizujući radnu etiku na osnovu prve nedelje u sezoni.

Oni su takođe tražili da svi igrači budu tretirani jednako, kao velika porodica i da ne treba iznositi određene stvari koje se dešavaju unutar klubova.

- Pre meča pročitao sam izjavu Dušana Alimpijevića o turskim košarkašima i, nažalost, bio sam veoma tužan zbog toga. To je nečuveno da trener stranac kritikuje više od 400 profesionalnih košarkaša koji igraju u našim ligama. Nije u redu da se svi stave u isti koš. Ako ima problem sa svojim košarkašima u Bešiktašu, neka to objasni i imenuje ih. Osim toga, ne može da ovako vređa sve turske košarkaše - kazao je Jakup Sekiskok, trener Darušufake, koji se sukobio sa Alimpijevićem nakon meča.

Što se problematičnog intervjua tiče, Alimpijević je bio upitan u vezi sa brojem stranih igrača u Turskoj, pa je istakao kako je neophodno da se ta cifra redukuje, odnosno poveća kako bi kvalitet lige, ali i samih domaćih igrača postao bolji.

- Da svaki tim ima šest stranih igrača, domaći igrači bi se borili više i jače za svoje ugovore i sezone. Radna etika podbacuje. Ne govorim konkretno o igračima u mom timu, zadovoljan sam njihovim zalaganjem, radnom etikom i ponašanjem. Da znam da svaki klub u Turskoj ima takve igrače, imati petoricu stranaca ne bi bio problem. Ali radim ovde četiri godine i pričao sam sa drugim kolegama koji se žale na istu stvar - govorio je ranije Alimpijević za Jurohups.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike