Jokić i Denver dobili paklenu konkurenciju – Lilard stigao kod Janisa da zajedno napadnu NBA tron!

27.09.2023

21:58

0

Autor: A. Š.

Milvoki je u velikom trejdu dobio najtraženijeg igrača najjače lige na svetu ovog leta

Jokić i Denver dobili paklenu konkurenciju – Lilard stigao kod Janisa da zajedno napadnu NBA tron!
Demijan Lilard - Copyright Profimedia

Nikola Jokić i Denver dobili su paklenu konkurenciju u borbi za šampionski tron NBA lige, pošto je večeras Milvoki uspeo da upari Janisa Adetokumba i Demijena Lilarda.

Možda i najveća transfer saga ovog leta u najjačoj ligi na svetu završena je velikim trejdom u kojem je jedan od najboljih plejmejkera lige posle 11 godina napustio Portland, u kojem je postao najbolji strelac u istoriji franšize sa 19.376 poena.

Trejlblejzersi su umesto Lilarda dobili Džrua Holideja, Diandrea Ejtona, Tumanija Kamaru, kao i Milvokijev pik prve runde na draftu 2029. godine, a u trejdu je učestvovao i Finiks koji je dobio Jusufa Nurkića, Nasira Litla, Kiona Džonsona i Grejsona Alena.

Dve uzastopne sezone bez plasmana u doigravanje očigledno nisu lako pale jednom od najboljih košarkaša današnjice koji ima ambiciju da se bori za šampionki prsten. Kada je Lilard izrazio želju da bude trejdovan u prvi plan je iskočio Majami, međutim Milvoki je dodao gas i osigurao veliki potpis u strahu da ne izgube svoju prvu zvezdu Janisa Adetokumba iz istog razloga iz kojeg je njegov novi saigrač napustio ekipu koja ga je pre 11 godina draftovala kao šestog pika na draftu.

Lilard ima zagarantovanih 94.000.000 dolara u naredne dve godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike