Partizanov Naneli odrastao u opasnom kraju, video je mnogo lošeg, sada živi potpuno drugačije

28.09.2023

19:40

0

Posle teškog odrastanja, kao profesionalac izlazi na samo jedno mesto

Partizanov Naneli odrastao u opasnom kraju, video je mnogo lošeg, sada živi potpuno drugačije
Copyright MN Press

Džejms Naneli je jedan od najvažnijih igrača u timu Partizana. Ne mali broj puta je "čupao" svoj tim prošle sezone kada je bilo gusto, ali je i mimo toga u više navrata pokazivao koliko je bitan.

Zato su se i navijači toliko obradovali kada je letos odlučio da ostane u crno-belom i krene u novi napad na region i Evropu. Ipak, koliko god bio važan na terenu, najmanje isto toliko je nezahvalan za medije.

Sa novinarima razgovara samo ako baš, baš mora, u najavama evroligaških utakmica i tu se strogo drži fraza, samo da što pre to obavi. Nije baš štur kao nekad Bo Mekejleb, ali nije baš ni daleko od toga.

Ipak, ubeđivanje i nagovaranje je urodilo plodom, pa je za 24sedam ispričao ne samo očekivanja o narednoj sezoni, već je otkrio i neke detalje o svom teškom odrastanju u surovoj sredini i krajnje neobičnom načinu života za jednog profesionalnog sportistu.

Nova sezona

Džejms, počinje sezona u Evroligi. Da li misliš da će ove sezone biti još teže, jer će sada svi znati koliko ste jaki?

- Mislim, prošle sezone nisu znali? Imamo ozbiljnog trenera kakvog imamo? Teško je ne znati da ćemo biti dobro vođeni i bar se boriti…

Da, ali osam godina bez Evrolige, mnogo novih igrača…

- Ne mislim da je to… Osam godina bez Evrolige? Košarka je košarka, gde god da je igraš. Kad sastaviš dobru grupu igrača, dobar tim, dobre momke, sjajnog trenera, dobre stvari će se sigurno desiti.

Otišli su neki važni igrači, došli su drugi dobri, kako ti deluje, koji tim je bolji?

- Saznaćemo na kraju godine (osmeh). Tada ćemo moći bolje da procenimo koji tim je bolji. Jesmo izgubili neke sjajne igrače. Ne samo sjajne igrače, nego sjajne osobe: Jam, Papapetru, Lesor, Eksum – sjajna grupa momaka. Ali, ko je bio sjajan prošle sezone – više nije bitno. Sada se fokusiramo na novu sezonu.

Došli su novi igrači, da li misliš da može da se stvori hemija kao prošle sezone?

- Za hemiju treba vremena. Mislim da treba da prođete kroz neke stvari da biste videli karakter nekog čoveka. Moraćemo da sačekamo da vidimo. Mislim da su dobri igrači došli. Nisi za džabe u NBA osam godina (Frenk Kaminski) ili četiri godine (Pi-Džej Doužer) ako nisi dobar igrač. Mislim da mogu da se prilagode i da će biti dobri.

Ambicije, nekako

Na kratko i, da, neinspirativno pitanje "ambicije?", odgovara samo kezom i gledanjem u oči.

Konstataciju "Titula u ABA, napad na 'fajnal for'?" samo klima glavom, a tek na "Reci ti, molim te", uz osmeh odgovara:

- Da. To je to.

MN Press
 

Privatni život

Kako ti se sviđa život u Beogradu? Stigneš li da izađeš, da se družiš s ljudima?

- Ne izlazim.

Ali, videli smo te na promociji albuma onog repera?

- Bio sam na promociji, jer živim bukvalno u istoj zgradi u kojoj je bila promocija. Zvali su me za podršku, pa sam išao, ali ne izlazim zaista.

Pa šta radiš kad nemaš treninge i utakmice?

- Ne radim ništa… Opuštam se. Na Fejs tajmu (video-poziv) sam 24/7 sa porodicom. Samo "čilujem", znaš. Volim da se držim po strani, van gužve, u mojoj traci. Ne pijem, ne pušim. Bukvalno, jedino mesto u kome ćete me stalno naći je spa centar. To je moj odmor i regeneracija.

Raduješ li se igranju pred punom Arenom?

- Naravno. Naravno. To je jedna od radosti igranja ovde. Imate sjajnu grupu navijača koji vas podržavaju ovde, na putu. Uzbuđen sam.

Teško odrastanje

Tokom finalne serije, videli smo tvoju konfrontaciju sa jednim navijačem u prvim redovima, pa se dalo zaključiti da si video neke stvari u životu…

- Rođen sam u San Hozeu (Kalifornija), ali sam odrastao u Stoktonu, u baš opasnom kraju. Prošao sam mnogo toga, imam prijatelje i poznajem ljude koji su ubijeni, koji su u zatvoru, koji su ubijali… Da, video sam neke stvari.

Boks

Vratili smo se na sportske priče, pa tako Naneli otkriva i koji sport baš voli.

- Volim boks, to mi je jedan od omiljenih sportova. Upoznao sam Džervontu Dejvisa (šampion lake kategorije, nekad šampiona i superlake i superpero), bio sam na Fejs tajmu sa njim. Jedan od mojih najboljih prijatelja i Džervonta su baš dobri prijatelji, pa se tako poznajemo. U mom kraju vežba i Kanelo (Alvarez, šampion u više kategorija, verovatno najpopularniji bokser današnjice), pa sam ga sretao nekoliko puta, pričao sam sa njegovim timom.

Sad za vikend nas čeka velika borba, Kanelo protiv Džermela Čarla, kakva je tvoja prognoza?

- Uh! Uh, to je baš teško. Ne znam… Kanelo je posle onog poraza postao još agresivniji, ulazi u tuču, kao da želi nešto da dokaže. Opet, Čarlo je u baš dobroj formi, tako da možda i može da izvuče ovo…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike