Rekorder AdmiralBet ABA lige završio karijeru sa samo 26 godina! Bio je hit, igrao Evroligu i sada je rekao "kraj"!

27.09.2023

21:51

0

Autor: P.K.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je ova vest. Svi su zatečeni...

Rekorder AdmiralBet ABA lige završio karijeru sa samo 26 godina! Bio je hit, igrao Evroligu i sada je rekao "kraj"!
Žan Mark Šiško, arhiva - Copyright Koper Primorska/Ziga Mikeli

Kada je Koper Primorska 2019. debitovala u AdmiralBet ABA ligi, bila je pravi hit i u vrhu tabele. Posebno je pažnju na sebe skrenuo plejmejker, koji je svojim pregledom igre, kreacijom i zaokruženim nastupom skrenuo na sebe pažnju svih.

Tada je u meču protiv Zadra ostvario 19 asistencija, što je tada bio novi, a i sada je postojeći rekord AdmiralBet ABA lige.

Pre kraja te kalendarske godine, već se našao u Evroligi, prešavši u Bajern, gde je proveo četiri sezone, mada poslednju nije igrao. Ovog leta, Žan Mark Šiško je prešao u Breogan i odmah, posle samo jedne odigrane utakmice – završio karijeru!

Sa samo 26 godina!

To je odjeknulo kao grom iz vedra neba, jer baš niko nije očekivao.

- Šiško nas je obavestio klub o svojoj odluci da prekine karijeru iz ličnih razloga – rekao je na konferenciji za novinare generalni direktor Tito Diaz.

Igrač je molio za poštovanje svoje odluke i maksimalnu privatnost.

- Nakon što sam neko vreme pokušavao da svoju karijeru, nakon godine odsustva, vratim na pravi put, stvari nisu išle kako sam očekivao i planirao, pa sam morao da donesem tešku odluku da prekinem košarkašku karijeru i otvorim novo poglavlje u mom životu. Hteo bih da zahvalim svima u klubu na podršci i prilici koju su mi dali. Takođe bih hteo da zahvalim svim navijačima na ljubavi i podršci koju su mi pokazali u ovom kratkom periodu. U budućnosti vam želim sve najbolje!

Šiško je tokom karijere igrao i za Cibonu, Iliriju, Koper Primorsku. Veliko je pitanje da li će u budućnosti dodati još neki klub u svoju košarkašku biografiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike