Partizan bez pobede u Atini! Crno-beli ispustili Bajern i zauzeli četvrto mesto!

24.09.2023

17:58

0

Izabarnici Željka Obradovića zabeležili dva neuspeha na turniru "Pavlos Janakopulos"

Partizan bez pobede u Atini! Crno-beli ispustili Bajern i zauzeli četvrto mesto!
Copyright Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Partizana zauzeli su četvrto mesto na turniru "Pavlos Janakopulos". Posle tesnog poraza od Anadolu Efesa u subotu, crno-beli su danas u dva navrata ispustili dvocifreni plus i na kraju izgubili od Bajerna 99:95 (22:22, 24:29, 28:21, 25:23).

Sjajan meč odigrali su izabranici Željka Obradovića i Pabla Lasa. Partizan je skoro 30 minuta bio apsolutni gospodar dešavanja na parketu, ali ih je pomračenje s kraja treće i početka četvrte deonice na kraju preskupo koštalo.

Aleksa Avramović je sjajno otvorio meč. Sa osam od prvih 10 poena povukao je Valjak, koji je na krilima takvog početka srpskog reprezentativca ekspresno stigao nadomak dvocifrenog plusa. Ipak, Bavarci su, a pre svih Edvards i Francisko, u tom trenutku počeli da rešetaju koš crno-belih šutevima van linije 6.75 i ponajviše zahvaljujući sjajnim procentima šuta ekspresno su u dva navrata istopili dvocifreni plus Partizana.

Iako su Bavarci gotovo perfektno šutirali za tri poena, spreman odgovor imali su i crno-beli. Upravo vezanim poenima van linije 6.75 Smailagića i Avramovića crno-beli su sredinom druge deonice stigli do plus 10 (43:33), ali su Lasovi puleni u tom trenutku uspeli da "umrtve" igru, "uspavaju" razigrane košarkaše Partizana i onda uglavnom poenima sa linije penala prepolove zaostatak pred odlazak na veliki odmor.

Slična slika iz prvog poluvremena viđena je i u drugih 20 minuta. Crno-beli su "koketirali" sa dvocifrenim plusom, Bavarci trojkama održavali korak, da bi sredinom treće deonice novajlije u dresu Partizana Doužer (jedna) i Kaminski (dve uzastopne) trojkama odlepili Valjak na najvećih plus 12 u 26. minutu.

Tada se, ipak, pojavila u igri Obradovićevog tima boljka koja se provlači kroz ceo pripremni periodu. Umesto "overavanja" grogiranog rivala, crno-beli su neshvstljivo stali, dopustivši Bajernu nestvarnu seriju 18:0 krajem treće i početkom četvrte deonice kojom su Bavarci napravili preokret i usmerili meč u pravcu koji ih je, uz malo drame na kraju, doveo do trijumfa vrednog trećeg mesta na turniru u Atini.

Partizan: Vukčević 6, Ledej, Avramović 8, Koprivica 2, Panter 9, Smailagić 13, Jaramaz, Naneli 20, Trifunović 11, Anđušić 8, Doužer 3, Kaminski 15.

Bajern Minhen: Veiler Bab Nik, Francisko 11, Edvards 20, Vajddman 7, Radončić 3, Bonga 11, Bolmaro 6, Obst 16, Vimberg 2, Haris 7, Branković 8, Buker 8.

Blog Uživo:

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Izgubljenu loptu Ledeja na plus jedan za Valjak, lakim poenima u kontri kaznio je Edvards i vratio vođstvo Bajernu, koji posle faula u napadu Anđušića i trojke Edvardsa vodi 97:93 pred završnih 60 sekundi četvrte deonice. Naneli pogađa dva bacanja, na drugoj strani Bolonaro je sa istog odstojanja polovično precizan. Do kraja je 45.7 sekundi, Bajern vodi 98:95. Panter je promašio trojku, posle skoka u napadu Kaminskog sa istog odstojanja neuspešan je bio i Naneli. Bajern je pred pobedom, Francisko ubacuje jedno od dva bacanja 9 sekundi pre kraja - 99:95. KRAJ! Bajern je pobedio Partizan 99:95.

38. MINUT - Kaminski je ubacio dva penala, ali je potom promašio trojku za vođstvo. U 37. minutu Bajern vodi 89:88. Imao je Partizan još jedan napad da preokrene rezultat, Ledej je promašio trojku iz levog ćoška, a potom je te promašaje ubačenim šutem van linije 6.75 kaznio Edvards. Obradović traži minut odmora, Bajern na ulasku u 38. minut vodi 92:88. Naneli poentira sa poludistance, a posle osvojene lopte crno-bolih u kontri daje i trojku. U završna dva minuta crno-beli ulaze sa plus jedan - 93:92. 

36. MINUT - Zagrejao je ruku Kevin Panter, ubacio je jedan šut sa poludistance, ubrzo potom još jedan uz faul, a posle pogođenog dodatnog bacanja Valjak je prišao na minus tri na polovini četvrte deonice - 87:84. Panter je preuzeo odgovornost, ubacio još dva penala i vratio crno-bele na poen zaostatka, međutim u narednom napadu je pogrešio u dodavanju, što zakucavanjem na drugoj strani kažnjava Branković - 89:86.

34. MINUT - Uspeo je Partizan da uspori silan nalet Bajerna, a potom poenima uz faul i ubačenim bacanjem Nanelija prepolovi zaostatak - 82:79. Na isteku 34. minuta Bavarci vode 85:81, posle tri uzastopna poena Brankovića.

32. MINUT - Predugo su Panter i Ledej sedeli na klupi i to se i te kako videlo po njihovim promašenim šutevima na startu četvrte deonice. Na drugoj strani Bajern je postigao još poena, povećao seriju na 18:0 i vođstvo na, za njih dosad maksimalnih plus šest - 78:72. Smailagić konačno postiže koš za Partizan i stavlja tačku na ogromu seriju rivala. u 32. minutu Bavarci vode 78:74. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Nestao je Partizan sa parketa u završnici treće deonice, Bajern je napravio seriju 14:0 i trojkom Franciska na poslednji dvominutni odmor odlazi s vođstvom 74:72.

28. MINUT - Ponovo Bavarci prelako i brzo prave seriju poena, ovoga puta 6:0 i u završna dva minuta ulaze sa jednocifrenim zaostatkom - 72:66.

26. MINUT - Doužer vraća trojku, ali na drugoj strani Branković hvata ofanzivni skok i poentira uz fual. Ubacio je centar Bajerna i dodatno bacanje - 63:58. Raspucali su se i crno-beli, sada je trojku ubacio Trifunović - 66:58. Posle poena Obsta sa poludistance, Kaminski ubacuje dve vezane trojke i vraća Valjak na dvocifreni plus - 72:60.

24. MINUT - Vukčečvić i Trifunović u 24. minutu dovode crno-bele nadomak novog dvocifrenog plusa (60:55), ali na drugoj strani Obst ubacuje trojku. 

22. MINUT - Promašili su tri uzastopna napada Bavarci na startu drugog poluvremena, što je ubačenom trojkom odmah kaznio Kaminski - 54:46. Nećkala se lopta, ali je ušla u koš posle šuta Bonge van linije 6.75. Vukčević pentira za dva na drugoj strani, a potom Bonga ubacuje još jednu trojku, ocoga puta na isteku napada - 56:52.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan ima "samo" plus pet - 51:46 . Prelako su crno-beli dozvolili rivalu da istopi dvocifreni minus i to uglavnom poenima sa linije penala. 

18. MINUT - Bavarci poenima sa linije penala zaustavljaju veliki nalet Valjka, koji u poslednja dva minuta prvog poluvremena ulazi sa plus sedam - 45:38.

16. MINUT - Ide još jedna trojka Smailagića, a potom šut van linije 6.75 ubacuje i Anđušić - prvi put na meču Partizan ima dvocifreni plus - 43:33. Seriju crno-belih 10:0 polovičnim učinkom sa penala prekida Buker.

14. MINUT - Naneli trojkom posle tajm auta prekida nalet Bavaraca i približava crno-bele na minus jedan - 31:30. Potom šut van linije 6.75 ubacuje i Smailagić, Valjak ponovo vodi 33:31. Posle 14. minuta košarke u Atini crno-beli vode 37:33, a posle poena Koprivice minutom odmora reguje Laso.

12.  MINUT - Drugi kvartal je otvoren trojkom Danila Anđušića za povratak crno-belih u vođstvo 25:22. Uzvraća na drugoj strani Edvards na isti način. Naneli poenima sa poludistance čuva koš prednosti Valjku, ali samo na kratko pošto Francisko ubacuje svoju treću trojku iz isto toliko pokušaja. Nova trojka Edvardsa, Bajern na isteku 12. minuta vodi 31:27, a Obradović traži minut odmora.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Posle 10 minuta igre u "OAKA" dvorani rezultat je nerešen 22:22.

8. MINUT - Bajern prvi put na meču dolazi do vođstva u 7. minutu, posle trojke Edvardsa - 17:16. Nije dugo trajala prednost Lasovog tima, pošto crno-beli vezuju četiri poena i dolaze do novog vođstva - 20:17.

6. MINUT - Nalet Bavaraca prekida Kaminski poenima pod košem, a potom sjajno zakucava Vukčević - 14:7. Bajern je novom serijom 5:0 prišao na minus dva, ali je potom posle prodora do koša poentirao Trifunović - 16:12. 

4. MINUT - Sjajno je Avramović otvorio meč, postigao je već osam poena i doneo Valjku plus osam - 10:2. Bajern odgovara mini serijom 5:0 i na isteku 4. minuta prilazi na 10:7.

2. MINUT - Partizan je meč otvorio sa dva ubačena bacanja Avramovića i poenima Trifunovića sa poludistance - 4:0. Posle dva minuta igre crno-beli vode 7:2 nakon ubačene trojke Avramovića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: A. Š.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike