Obradović hvali Megu, Partizan još nije na nivou: Puno problema u odbrani, na neke stvari ne možeš da utičeš!

18.09.2023

18:23

0

Autor: A. Š.

Crno-beli se plasirali u polufinale Superkupa AdmirabBet ABA lige

Obradović hvali Megu, Partizan još nije na nivou: Puno problema u odbrani, na neke stvari ne možeš da utičeš!
Željko Obradović - Copyright Photo: AdmiralBet ABA League/Dragana Stjepanovic

Partizan se za jedan korak približio prvom trofeju u sezoni. Crno-beli se u Podgorici bore za pehar Superkupa AdmiralBet ABA lige, pošto su do polufinala stigli trijumfom protiv Mege.

Mali beogradski derbi u dvorani „Morača“ pripao je Valjku bez prevelike neizvesnosti, a iako rezultat (89:78) možda pokazuje da Panter i drugovi nisu imali previše zahtevan posao, dešavanja na terenu su bila malo drugačija.

Počeli smo turnir, jasno je da tim još uvek nije na onom nivou koji je potreban za bilo koje zvanično takmičenje. kratke su bile pripreme, ali za to smo se odlučili zato što ispred nas imamo izuzetno napornu sezonu. U prva dva meseca ćemo imati po 10 utakmica, a u decembru i januaru po 11, to su u četiri meseca 42 utakmice. Odlučio sam se zato za ovaj plan i program – rekao je posle meča trener Partizana Željko Obradović.

Najtrofejniji strateg Evrope pohvalio je izdanje Mege.

Čestitam ekipi Mege, mladi igrači odlično vođeni, igrali su odlično. Izuzetno zanimljiva utakmica, što se tiče i taktike, a verujem da je bila zanimljiva i gledaocima. Naravno čestitam mojim igračima na pobedi i na plasmanu u to polufinale, analiziraćemo utakmicu Igokee i Cedevita Olimpije kako bismo se spremili za njega. I na kraju da se zahvalimo svim navijačima na veoma toplom dočeku.

Svestan je Obradović svih propusta svog tima, a otkriva da ih je najviše bilo u defanzivi.

Bilo je dosta propusta u odbrani, radimo na tome. Utakmice su najbolji pokazatelj toga, to smo pričali na Kopaoniku, da će prve utakmice pokazati sve nedostatke. Problem je što se na jedan način pripremaš i onda dođe do nekih stvari na koje ne možeš da utičeš – istakao je devetostruki prvak Evrope, pa malo detaljnij pojasnio na šta konkretno misli:

Sa nama nije Ponitka, koji je ostao u Beogradu, ima određene probleme, pa nije mogao da putuje. Da ne spominjem Aleksu koji se tek vratio, ima problem sa skočnim zglobom, bilo je nepotrebno stavljati ga u igru i riskirati. Videćemo kako će to izgledati sutra ili prekosutra, on bi trebao neku teretanu da odradi i jedan kolektivni trening, koji nije trening nego pripremna utakmica. To su sve stvari koje su uobičajene za ovaj period, kada vratimo film prošle sezone je ceo pripremni period bio sa jednim plejmejkerom, pravim plejmejkerom. Danas smo igrali sa Ognjenom Jaramazom, ali sreća da su ovi drugi igrači odigrali na nivou koji je potreban da se odigra večeras i čestitam im na tome - podvukao je Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike