Partizan za malo prosuo dobijeno, ali ipak pobedio i u drugom meču na turniru u Banjaluci

09.09.2023

20:26

0

Autor: P.K.

Valjak ni iz čega napravio dramu u finišu meča, ali se dobro završilo

Partizan za malo prosuo dobijeno, ali ipak pobedio i u drugom meču na turniru u Banjaluci
Džejms Naneli - Copyright Twitter/KK Partizan

Imao je Paritzan i 16 poena prednosti u poslednjoj četvrtini, ali je Turk Telekom uspeo da priđe na samo tri, imao je i napad za izjednačenje, ali su crno-beli ipak slavili i u drugom meču turnira povdom 50 godina Igokee.

Na kraju, Partizan - Turk Telekom 75:71 (25:15, 19:13, 18:21, 13:21).

Partizan, Hapoel i Turk Telekom su bili u jednoj grupi, a u drugoj su CSKA Moskva, Galatasaraj i domaćin Igokea. Crno-beli u nedelju u finalu igraju protiv ruskog giganta.

Crno-beli su igrali na otvorenom, na istom mestu na kome se igrao Srpska Open, a ponovo su ih bodrili brojni navijači iz Republike Srpske.

Željko Obradović je imao skoro ceo tim na okupu, osim Alekse Avramovića, koji u nedelju sa Srbijom igra finale Mundobasketa.

Partizan je dobro počeo meč protiv tima koji vodi nekadašnji igrač i trener crno-belih Nenad Čanak. "Parni valjak" je već posle prve četvrtine imao 10 poena prednosti, predvođen Danilom Anđušićem, koji je u toj deonici dao tri trojke.

Ako je Partizan dobro odigrao prvu četvrtinu, drugu je još bolje. Crno-bele je tu predvodio Alen Smailagić dobrom igrom na oba kraja parketa i trojkama, tako da je beogradski tim na poluvremenu vodio 44:28.

No, da li je u pitanju nedostatak svežine ili olako shvatanje protivnika, drugo poluvreme je počelo nekako lenjo za Partizan. Borbeni Turk Telekom je sve vreme jurio i napadao i čak je dobio treću četvrtinu.

U poslednjoj deonici su crno-beli došli do +16 – 67:51, ali je Turk Telekom napravio seriju od 12:0, da bi u poslednjem minutu došao i do koša zaostatka – 73:71. U penal završnici je bio siguran Ognjen Jaramaz, a gosti su bili neprecizni sa linije za slobodna bacanja, tako da je Partizan sačuvao pobedu.

Ipak, morao je Obradović da koristi svaki tajm-aut da bi sprečio iznenađenje.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Anđušić sa 15 poena. Smailagić i Tristan Vukčević dali su po 13 poena, dok je kapiten Kevin Panter postigao 10. Povratnik Ognjen Jaramaz i novajlija Frenk Kaminski dali su po sedam poena.

Najefikasniji u redovima Turk Telekoma bio je Stiven Inoh sa 14 poena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike