Selektor Kanade: Dobio sam tehničku jer sam to želeo! Hvala, sudije! Bez vas se ne može igrati košarka

08.09.2023

14:41

0

Autor: D. P.

Čestike, ali...

Selektor Kanade: Dobio sam tehničku jer sam to želeo! Hvala, sudije! Bez vas se ne može igrati košarka
Copyright Tanjug/AP

Selektor Kanade Đordi Fernandez Tores sa ironijom je govorio o suđenju u polufinalu protiv selekcije Srbije, ali je smogao snage da na početku obraćanja novinarima odmah uputi čestitku boljem rivalu.

Za svog kolegu na klupi Srbije Svetislava Pešića imao je samo pohvale:

- Čestitam Srbiji, svima, odigrali su sjajan meč, igrali su čvrsto. Ponosan sam na svoje igrače. Bili smo dobri u napadu, ali kada ekipa tako šutira, ne može se doći do dobrog rezultata. Radimo, svaki pu razmišljamo o sledećoj utakmici, igraćemo za medalju - rekao je selektor Kanade i nastavio:

- Znam da ima emocija, ali znam da će se moji igrači boriti za medalju. Faulovi su deo igre. Postoje tri sudije koje su tu da sude. Naš posao je da treniramo. Kada imamo toliko faulova, ne možemo da igramo čvrsto. Dobio sam tehničku jer sam hteo, imao sam svoje razloge. Hvala sudijama koji rade svoj posao, bez njih ne bismo mogli da igramo košarku. Moramo se poboljšati. Svaki put kada dobijete priliku da se borite na visokom nivou, to vas čini boljim.

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Beret pored Milutinova i Davidovca

Trener iz stručnog štaba Sakramenta smatra da je njegova ekipa poklekla u defanzivnoj fazi igre:

- Ovi momci su uzori. Sada moramo da se vratimo i sa entuzijazmom uđemo u malo finale. Pre 10 minuta sam bio nervozan, sada se radujem meču za medalju. Srbija je igrala fizički, znali smo da su odbrambeni tim, ali smo i dobro napadali koš, napad nije bio naš problem. Jednostavno nismo mogli nikoga da branimo. Ako timski ne postignemo cilj, nemamo šanse. Pešić je odličan trener, imao je spremne igrače. Uz dužno poštovanje, jednostavno nismo nikoga branili. Moramo da pogledamo sebe, ofanzivno, ponoviću, nismo bili loši, ali nismo bili ispred protivnika, nismo uspeli da odbranimo skok. Tako se gubi meč. Ne gledam šta je Srbija uradila, gledam šta smo uradili. Mi smo tim budućnosti, želimo da odemo kući sa medaljom. I to će biti sjajno“.

Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Beret polaže pored Bogdanovića

Igrač Njujork Niksa Ar-Džej Beret nema šta da prigovori pobedi Srbije:

- Čestitam Srbiji, odigrali su sjajan meč, sa dinamikom, bili su disciplinovani i moramo im to priznati. Borili smo se, ceo meč, zaista čestitam Srbiji. Oba tima su bila dinamična, hvatali su nas, išli na ukradene lopte, igrali čvrsto, kao i mi. Sistem turnira me je zbunio, bilo mi je prvo Svetsko prvenstvo, trudio sam se da naučim sve, što je brže moguće. Nisam bio iznenađen Srbijom, uradili su sjajan posao, iskreno, bila je interesantna utakmica. Izgubili smo, bilo je to iskustvo, imamo još jedan meč - rekao je Beret.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike