Trebalo je da budemo na mestu Srbije! Poceko ponovo napravio šou - Možete da mislite da sam lud! (VIDEO)

07.09.2023

15:18

0

Autor: A. S.

Selektor Italije nije prežalio eliminaciju u četvrtfinalu i lošu sreću

Trebalo je da budemo na mestu Srbije! Poceko ponovo napravio šou - Možete da mislite da sam lud! (VIDEO)
Đanmarko Poceko - Copyright Fiba.basketball

Krenuli su Italijani silovito nakon pobede nad Srbijom u grupi, ali im je trijumf Litvanije nad Amerikom napravio problem i u četvrtfinale poslao na Amere. Prvi favorit Mundobasketa bio je ubedljiv, a Azuri nisu uspeli da se oporave ni nekoliko dana kasnije, pa su poraženi od Letonije u meču za plasman od petog do osmog mesta.

Koliko ih boli to što nisu u borbi za medalju govore i reči temperamentnog selektora Đanmarka Poceka, koji je ponovo na konferenciji za medije napravio šou.

- U poslednjih 20 godina u Italiji nismo mogli da verujemo da ćemo moći da igramo na ovakvom turniru. Znajte, ja pratim samo košarku i ništa drugo ne radim u životu i mi nismo mogli ni da se poredimo sa ovim nivoom košarke. A ovi sjajni momci samo u poslednje tri-četiri godine su pokazali sebi, ali ne samo sebi, da to mogu, da igraju na ovom nivou. I to smo posebno pokazali na ovom turniru. Pre pet godina niko ne bi rekao da ćemo biti u najboljih osam. Mislili bi da se šalimo... - nabrajao je Poceko, pa dodao:

 

 

- Možete da mislite i drugačije, ali ovo je istina. Bio sam ja van Saveza i znam šta to Italija nije mogla da uradi. Ljudi, nismo se ni kvalifikovali na poslednja tri Mundobasketa, a ovog leta svi u Italiji su navijali za nas protiv SAD. Ubedili smo ih da možemo da pobedimo Ameriku, to je to.

Potom se Poceko ponovo obratio na svom jeziku, pa preveo i ostalima, nakon čega je napustio salu.

- Slušajte me... Da nismo igrali sa Amerikom, mi bismo sigurno bili u polufinalu Svetskog prvenstva. Možete da mislite da sam lud, ali niste prvi ni poslednji koji to misle - zaključio je temperamentni selektor reprezentacije Italije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike