Ako Kanađani krenu u tuču, svi igrači moraju da odgovore! Milutinov spreman, Srbija hoće medalju!

07.09.2023

12:46

0

Autor: G. F.

Košarkaši Srbije mirno čekaju borbu za finale Svetskog prvenstva

Ako Kanađani krenu u tuču, svi igrači moraju da odgovore! Milutinov spreman, Srbija hoće medalju!
Nikola Milutinov - Copyright Tanjug/AP

Još jednom da prespavamo, pa da idemo i u to finale!

Košarkaši Srbije spremni su na sve kako bi kao pobednici izašli iz duela sa Kanadom u polufinalu Mundobasketa.

Odrađen je još jedan trening, selektor Svetislav Pešić nahvalio je rivala, a naš fantastični centar Nikola Milutinov naglašava da je ekipa mirna pred veliki meč. Znaju svi u našem timu da bi Kanađani mogli svojom prljavom igrom da pritisnu Bogdanovića, baš kao što su to u četvrtfinalu uradili sa Lukom Dončićem. Tada im je upalilo, ali će sada biti drugačije. Ako budu hteli "tuču", to će i dobiti.

- Spremni smo. Znamo da će oni probati istu odbranu da odigraju na Bogdanoviću. Moramo da odgovorimo na to, da mu pomognemo, svi igrači moraju da odgovore na tu njihovu agresivnost. Moramo da pomognemo, da mu obezbedimo više prostora da igra, a i da neki drugi igrači u bitnim trenucima preuzimaju odgovornost… Ali ne, ne mislim da će sa naše strane biti neke posebne nervoze, usredsređeni smo na sebe!

Iako je glavni cilj ispunjen i Srbija je izborila olimpijsku vizu, to nikoga u ekipi ne zadovoljava.

- Plasman na Olimpijske igre je bio primaran cilj, ali nećemo sigurno ući u utakmicu kao da je prijateljska. Želja nam je svima da osvojimo medalju!

Dodatni dan pauze dobro je došao našim košarkašima, ali fokus na završnicu Mundobasketa je ostao isti.

- Prvi put smo imali malo veću pauzu između dve utakmice, za malo veću rehabilitaciju. Ulazimo sutra sa dosta više energije nego što smo igrali ove prethodne mečeve… Čeka nas vrlo zahtevna utakmica sutra, oni igraju fizički dosta jako, u tranziciji su stvarno neverovatni, treba to sve zaustaviti i odigrati još bolje nego do sada - rekao je Milutinov, pa dodao i da je meč sa Litvanijom odavno ostavljen iza svih igrača:

- Odmah posle utakmice smo se se dogovorili da slavimo samo to jedno veče, bili smo svi zajedno, razgovarali… Već od sledećeg jutra razmišljali smo samo o narednom protivnik. Radili smo skauting, ja sam fizički i psihički spreman za sve!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike