Sve je počelo krvarenjem, da nisu odstranili bubreg, došlo bi do sepse! Doktor Jakovljević otkrio da li je Simanić završio karijeru!

04.09.2023

12:34

0

Autor: A. S.

Srećom lekari su odreagovali u poslednjem trenutku

Sve je počelo krvarenjem, da nisu odstranili bubreg, došlo bi do sepse! Doktor Jakovljević otkrio da li je Simanić završio karijeru!
Uskoković, Jaramaz, Simanić i Avramović - Copyright MN Press

Delovao je bezazlen udarac koji je Boriša Simanić doživeo na utakmici sa Južnim Sudanom, ali kada je naredne noći hitno operisan, bilo je jasno da se nešto ozbiljnije događa. Došlo je do problema sa bubregom, a tri dana kasnije, doktori u Manili su morali da ga odstrane. Loše vesti za 25-godišnjeg igrača, reprezentaciju, javnost...

A kako je došlo da od jednog udarca laktom u predelu stomaka, mora na operaciju i odstranjivanje, govorio je doktor Partizana, Moma Jakovljević.

Dugogodišnji lekar crno-belih za Mondo je govorio o dešavanjima u Manili.

- Pod jedan želim brz oporavak i povratak u Beograd Simaniću. Pod dva, velike pohvale za profesora doktora Dragana Radovanovića koji je iskusan hirurg i brzo je prepoznao znakove krvarenja - počeo je Jakovljević razgovor za Mondo, pa nastavio:

- Što se tiče finala, kraja, odnosno toga da li će moći da se bavi košarkom ova sezona je za njega završena. Ali, posle pet-šest meseci, moći će da se bavi košarkom. Bubreg je parni organ, tako da će sa jednim bubregom moći da živi i da ga čuva od upala i drugih problema. Biće kontrola za otprilike pola godine u bolnici 'Dragiša Mišović' kod nas, možda bude i ranije.

Kako je istakao, nešto ranije je razgovarao sa doktorom Radovanovićem koji mu je otkrio da je operacija bila neophodna.

- Malopre sam razgovarao sa profesorom Radovanovićem rekao mi je da je došlo do komplikacija, izumiranja, nekroze gornjeg pola bubrega i da ne bi došlo do još većih komplikacija, sepse, morali su da mu odstrane bubreg. Sve je počelo krvarenjem, glavna arterija bubrega odvaja se od trbušne aorte, burbreg se zove ren, arterija renalis, koja pri ulasku u bubreg se deli na dve grane. Jedna opskrbljuje prednji, druga zadnji deo bubrega. Verovatno je došlo do pucanja zida jedne od tih grana ili čak obe ili je naknadno došlo do popuštanja zida glavne arterije bubrega i došlo je do komplikacija. Na to pitanje može da odgovori samo hirurg sa Filipina, mada to sada više nije ni bitno - zaključio je Jakovljević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike