Otac Boriše Simanića hitno ide na Filipine! Oglasio se i njegov klub, svi mu pružaju podršku

31.08.2023

16:57

0

Autor: P.K.

Porodica hoće da bude uz svog sina

Otac Boriše Simanića hitno ide na Filipine! Oglasio se i njegov klub, svi mu pružaju podršku
Boriša Simanić - Copyright MN Press

Srpski reprezentativac Boriša Simanić prolazi kroz pravu dramu na Svetskom prvenstvu, koje je morao prerano da završi. Njega je tokom utakmice sa Južnim Sudanom krvnički udario Nuni Omot, a ispostavilo se da je taj udarac mnogo ozbiljniji nego što je izgledalo, jer je košarkaš morao da bude operisan.

Selektor Svetislav Pešić izjavio je da je pravovremenom intervencijom medicinskog tima izbegnuta ozbiljnija nesreća.

Situacija se odigrala brzo, Simanić je izgubio dosta krvi, a njegovoj porodici sada je neophodna dozvola za put u Manilu. Njegov otac Dragan, uspešan poslovni čovek iz Bratunca, već se sprema za put čim mu viza bude potvrđena. Očekuje se dolazak i ostatka familije.

- U ogromnoj sam gužvi, ne znam gde udaram. Trenutno sam u Beogradu, vadimo vizu za odlazak na Filipine. Boriša je operisan, dobio je nezgodan udarac u bubreg na utakmici protiv Južnog Sudana. Nadamo se da će biti sve u redu, eto to je sve što mogu da vam kažem. Izvinite, u ogromnoj sam gužvi... - rekao je Dragan Simanić za Informer, vidno uzrujan.

Pešić je napomenuo da je Simanić odmah zbrinut i poslao mu je "poljupce i zagrljaje da izdrži još jedan dan", budući da su prva 24 sata nakon operacije najrizičnija.

- To je bio šok za sve nas, nismo očekivali da taj udarac koji je dobio može da bude ne bolan, nego tragičan, ali dobro je da se dobro završilo. Ekipa je bila celu noć... Tražila se dodatna krv, jer je mnogo krvario, ali sve se dobro završio i svi želimo da se dobro oporavi. Vidite, to se desilo, a moglo je da se završi vrlo tragično, da ga odmah nisu prebacili u tu sobu, to bi bilo baš loša vest, ali sve je dobro kad se dobro završi.  – rekao je Pešić.

Boriši je stigla podrška i iz njegovog kluba.

Trener Porfirio Fisak je kazao da je sada sve u redu.

- Intervencija je prošla dobro. Bila je loša prognoza, ali sve je prošlo jako dobro. Boriša je dobro, stabilno je i sve je u redu. U stalnom smo kontaktu sa srpskim savezom i raspitujemo se za stanje našeg igrača i pratimo situaciju. Boriša će biti prebačen u Beograd – rekao je Fisak.

Klub je u saopštenju izrazio podršku:

- Želimo da Boriši pošaljemo svu našu podršku i ohrabrenje u ovoj situaciji. Ne sumnjamo da ćeš se vratiti jači. Uz tebe smo, Boriša!

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike