Srbija je moćna, Pešić na sav glas hvali odnos prema igri! Tim se razvija, ne može to da bude loše!

30.08.2023

12:01

0

Autor: A. S.

Grupna faza završena bez poraza, slede novi, veći izazovi

Srbija je moćna, Pešić na sav glas hvali odnos prema igri! Tim se razvija, ne može to da bude loše!
Svetislav Pešić - Copyright Fiba.basketball

Ubedljivo su košarkaši Srbije završili grupnu fazu na Mundobasketu. Tri duela, tri glatke pobede, mnogo razloga za zadovljstvo. Za 3:0 u grupi savladali su ekipu Južnog Sudana sa 115:83, pa ih sada očekuje dan pauze i onda dueli u novoformiranoj grupi.

Ne krije to zadovoljstvo niko u timu, pa ni selektor Svetislav Pešić, koji je naglasio nekoliko bitnih detalja u igri svojih izabranika.

- Od prvog do poslednjeg minuta imali smo sjajan odnos prema igri. Odlični u odbrani u tranziciji. Protivnik je fizički potkovan, imaju čist koncept, posebno u napadu. Bilo je zanimljivo igrati ovaj meč, a važno je pobediti u svakom. Koncentracija je bila dobra, očekuju nas teške utakmice - rekao je Pešić nakon pobede Orlova, pa prokomentarisao i fenomenalan učinak Nikole Jovića:

- Rekao sam mu da donosi svoje odluke ako je sam. Da ne okleva, neka šutira, ide na prodore. Talentovan je, sa dobrim osećajem. Nije važno šta mu ja pričam, važno je da ima podršku saigrača, a ima je. Veruju u njega.

U narednoj fazi Srbija će igrati sa Dominikanskom republikom, ali i sa velikim dužnikom Italijom.

- Mi ne razmišljamo o Italiji sada. Sutra ćemo pričati i analizirati kako treba da igramo protiv njih. Pričaćemo o meču sutra i na dan utakmice.

Ponovio je Pešić svoje razloge za zadovoljstvo posle duela sa Južnim Sudanom.

-  Videli ste koliko su dva naša najiskusnija igrača napravila asistencija. Ne možeš da budeš nezadovoljan. Tim se razvija, to ne može da bude loše. Mi smo nova ekipa, tražimo se i najvažnije je da oni između sebe sarađuju. Uigravanje je važno, na dobrom smo putu. Pobedi ne treba da se gleda u zube. To su dobre pobede i ostavili smo dobar utisak. Kroz te pobede se diže i samopouzdanje igrača, tako da idemo dalje.

Selektor Orlova je u svom stilu zaključio obraćanje medijima i nasmejao sve pristune.

- Ne mogu da ih probudim. Spavaju i sanjaju. Sjajni su uslovi u hotelu, sve je na visokom nivou, apsolutno sjajna organizacija do sada. Igrači imaju dobre krevete, pitao sam da li da ih menjamo, a oni su mi rekli nikako, spavamo u komadu. Najbolje bi bilo da se što pre završi ova pres konferencija, da odemo u krevet i odmorimo se za sutrašnji dan - našalio se selektor.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike