Hteo sam da skočim nakon poraza od Dominikane! Poceko u svom stilu najavio duel sa Orlovima - Srbija je veliki tim, ali prvo nekoliko piva!

29.08.2023

17:49

0

Autor: A. S.

Italijan dobro zna šta sledi

Hteo sam da skočim nakon poraza od Dominikane! Poceko u svom stilu najavio duel sa Orlovima - Srbija je veliki tim, ali prvo nekoliko piva!
Đanmarko Poceko - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Uspeli su Italijani da se dokopaju druge faze na Mundobasketu, ali ne prenose bodove, pa neće biti lako. Takođe, u novoformiranoj grupi, čeka ih Srbija, koju su u poslednja dva meča, na velikim takmičenjima savladali, ali, da li je sada vreme za revanš?

Azuri su u grupi doživeli poraz od Dominikanske Republike, koji je i više nego iznenadio, a Đanmarko Poceko je na današnjoj konferenciji, nakon trijumfa nad Filipinima, govorio i o tom porazu, ali i o Srbiji.

- Ne brinite, slobodno me kritikujte, ali moje igrače ostavite na miru. Pobedili su na 11 od poslednjih 12 utakmica - istakao je selektor Italije, pa dodao:

- Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane hteo sam da skočim iz hotela, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsednika Saveza, poslednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu... I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu.

Poceko je zahvalan i svojim saradnicima koji mu pomažu na šampionatu na Filipinima.

- Imam neverovatne pomoćnike, bez njih bih skočio sa 47. sprata. Sandro De Pol nas je sve naučio – kada ste prijatelji, to ostajete do kraja života.

Sada Azuri imaju dva slobodna dana, pa nova grupa u kojoj će, između ostalog ponovo igrati sa Srbijom.

- Mnogo će nam značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali večeras. Takođe, moramo da iskoristimo to vreme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo hteli... Ali lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica - rekao je Italijan, pa se dotakao Srbije:

- Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji - zaključio je Poceko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike