Pešić obradovao naciju! Kompletni na Sudance! Svaki dan se nešto dešava, ujutru ćemo sve znati!

29.08.2023

12:56

0

Autor: A. S.

Povrede su prošlost

Pešić obradovao naciju! Kompletni na Sudance! Svaki dan se nešto dešava, ujutru ćemo sve znati!
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić doneo je lepe vesti pred nastavak Mundobasketa.

Srpski reprezentativci Aleksa Avramović i Filip Petrušev biće spremni za utakmicu sa Južnim Sudanom na zatvaranju grupne faze Svetskog prvenstva.

Kako je selektor naveo, košarkaš Filadelfije je bio sprema i za meč sa Portorikom, ali je izostavljen jer nije bilo razloga da se rizikuje.

- To su tipične povrede košarke, najvažnije da to istegnuće. Da je juče bila utakmica koja odlučuje prvenstvo ili našu sudbinu Petrušev bi igrao, to isto važi i za sutra. Da li su spremni 100 odsto to ćemo da vidimo sutra ujutru kad napravimo reviziju svih. Znači svaki dan se nešto dešava, neko ima temperaturu, neko stomačne probleme... Puno se igra, menjala se klima, zato smo mi došli ovde ranije. Jer ovde moramo da se adaptiramo na vreme. Svaki dan se nešto dešava. Kada medicinski staf izvrši pregled svih 12 igrača videćemo - objasnio je Pešić i otkrio da su obojica igrača trenirala.

- Dobro su, mislim da će obojica igrati. Filip je već sanirao povredu. Naravno mi tražimo igrače koji su sto odsto spremni i sada su dobro. Mislim da će sutra da igraju.

Osvrnuo se potom selektor na okršaj sa Južnim Sudanom koji je na programu u sredu od 10 sati po našem vremenu.

- Imamo tešku utakmicu, ovde je svaka utakmica teška. To se može videti po rezultatima na ovom Svetskom prvenstvu gde su već počela iznenađenja. Naravno da smo mi favoriti i mi se ne sakrivamo da smo favoriti protiv sutrašnjeg protivnika. Ali oni su ozbiljna ekipa, jedna od retkih koja igra sa puno atletike, puno trčanja. Agresivna u odbrani, agresivna u skoku, raspoložena posle jučerašnje pobede. Vidite kako su savladali Kinu, Kina nije mogla da se sastavi u zadnjoj četvrtini. Oni su sve pokušali u za Kinu mnogo važnoj utakmici... - rekao je Pešić, pa naveo da svakog rivala podjednako poštuje:

- Ne postoji nijedan protivnik koga mi ne respektujemo, ali pre svega moramo da znamo da smo mi ovde da kroz utakmice probamo da poboljšamo našu igru. Ovo je tek odigrana druga utakmica. Kako ćemo da igramo videćemo, ali svaka utakmica je za nas kao plej-of utakmica. Znamo sa kim igramo, imaćemo samo jedan trening. Sutra nećete imati prilike da dođete, daću vam slobodno, odmorite se, naspavajte se nemate potrebe da dolaze jer neće biti treninga sutra. 

Osvrnuo se kratko i na meč sa Portorikom, tačnije treću deonicu, kada je usledio pad u igri.

- Do večeras nismo imali razgovor, vreme smo iskoristili da se pripremimo za utakmicu protiv Južnog Sudana. Neće biti treninga u sredu, bilo je vrlo važno da napravimo dobar trening, koliko je to moguće u uslovima. Tek kada se vratimo u hotel, imaćemo sastanak koji će pre sve biti posvećen analizi narednog protivnika Južnog Sudana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike