Spektakl u srpskoj grupi! Debitant na Mundobasketu dominirao i za malo napravio iznenađenje!

26.08.2023

12:22

0

Autor: P.K.

Meč je rešen tek u produžetku

Spektakl u srpskoj grupi! Debitant na Mundobasketu dominirao i za malo napravio iznenađenje!
Džons u prodoru - Copyright fiba.basketball

Srbija nije ni počela takmičenje, a već joj je stigla prva opomena, ako je uopšte bila potrebna: Južni Sudan nije ekipa koja se sme potceniti!

Debitant na Svetskim prvenstvima ima dobar šut, svi su skočni, imaju dugačku klupu, borbeni su i ne predaju se, a danas su protiv redovnog učesnika Mundobasketa Portorika vodili skoro ceo meč i na kraju bez prednosti ostali u poslednjim sekundama, da bi tek u produžetku izgubili.

Južni Sudan – Portoriko 96:101 (29:24, 23:18, 15:18, 14:21, 15:20).

Kao što možete sami da zaključite, neiskustvo je Južne Sudance koštalo istorijske pobede. Protiv Portorika su vodili više od 35 minuta, a Potoriko nešto više od jednog!

Portorikanci su poveli praktično drugi put na meču (osim u samom početku meča) tek 16 sekundi pre kraja meča, a 40 sekundi pre kraja je gubio tri poena. Stiven Tompson je tada ukrao loptu i dodao je do Ismaela Romera, koji je zakucao za prednost.

Južni Sudan je tada počeo da se "gubi". Prvo nije uspeo da uvede loptu u igru, pa je posle izgubljene lopte brzo napravio faul, a Tremont Voters je dao oba bacanja 14 sekundi pre kraja.

Ipak, najbolji igrač Sudana danas Karlik Džons je postigao brzu trojku, da bi Romero bio fauliran pri ofanzivnom skoku sekund pre kraja. No, promašio je oba bacanja i meč je otišao u produžetak.

Tu je, kako to već biva, Portoriko bio opušteniji, pogađao je mnogo bolje, a konačno je i "oduzeo" skok Južnom Sudanu i na kraju slavio.

Na kraju, očekivana pobeda iskusnijeg tima.

Najefikasniji kod pobednika bio je Stiven Tompson sa 21 poenom i 13 skokova, dok su još trojica igrača imala "dabl-dabl" učinak. Tremont Voters je doprineo sa 19 poena i 10 skokova, Džordž Kondit sa 18 poena i 11 skokova, a Romero sa 16 poena i 12 skokova.

Najefikasniji u Južnom Sudanu, utakmici i na šampionatu do sad je Kerik Džons sa 38 poena, uz 11 asistencija i šest skokova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike