Eksum i NBA Australijanci napadaju zlato na Mundobasketu! "Biće teško, ali to je naš cilj!"

23.08.2023

11:42

0

Autor: P.K.

Tim "kengura" prepun igrača iz najbolje lige sveta. Tu su i dvojica veterana...

Eksum i NBA Australijanci napadaju zlato na Mundobasketu! "Biće teško, ali to je naš cilj!"
Eksum u dresu Australije - Copyright Profimedia

Australija važi za jednog od "tihih" favorita na predstojećem Mundobasketu. Ne pišemo "iz senke", jer ne može se tako nazivati tim u kome igraju čak devetorica NBA igrača i koji na turnir dolazi sa olimpijskom bronzom!

Tu su, naravno, veterani Pati Mils i Džo Ingls, ali i doskorašnji igrač Partizana Dante Eksum, sada uzdanica Dalasa. Od igrača koji su nastupali u AdmiralBet ABA ligi, tu je nekadašnji igrač Crvene zvezde Duop Rit.

Ovo je sastav Australije za napad na Svetsko prvenstvo:

Zejvijer Kuks (Vašington), Dajson Danijels (Nju Orleans), Dante Eksum (Dalas), Džoš Gidi (Oklahoma), Kris Gulding (Melburn), Džoš Grin (Dalas), Džo Ingls (Milvoki), Nik Kej (Pimane Medžik/Kina), Patrik Mils (Bruklin), Duop Rit (Bejrut), Matis Tajbul (Filadelfija)i Džek Vajt (Denver).

Naravno, u timu nema najveće zvezde koja je Australijanac, Bena Simonsa, iz dobro poznatih razloga. On za reprezentaciju nije igrao od 2017. i pitanje je da li će više ikad igrati za nju. A pitanje je i da li će više ikad igrati košarku na svom nivou…

No, to je već neka druga tema, selektor Brajan Gurdžijan, koji je sa Australijom osvojio olimpijsku bronzu u Tokiju, izneo je svoja očekivanja.

- Radujemo se izazovu koji nas čeka. Doveli smo neke zanimljive talente u grupu i razvili stil igre u oba pravca i sa njime ćemo na turnir. Jasno je da će biti teško, ali imamo samopouzdanja u naš plan šta treba da radimo da bismo osvojili zlato.

Dvojica kapitena su Mils i Ingls. Australija traži svoju prvu medalju na svetskim prvenstvima. Oni su trenutno treći tima na FIBA rang listi, iz Španije i SAD.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike