Srbija razbila Portoriko, Pešić čvrsto na zemlji! Nismo mi toliko dobri

16.08.2023

21:34

0

Autor: D. N.

Sada sledi put u Kinu, sa 13 košarkaša, a onda i Mundobasket

Srbija razbila Portoriko, Pešić čvrsto na zemlji! Nismo mi toliko dobri
Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije ubedljivom pobedom je "najavila put" u Kinu na turnir koji će biti poslednja provera pred Mundobasket. U Beogradu je deklasiran Portoriko, a selektor Svetislav Pešić je otkrio ko će biti među 13 putnika.

Iskusni trener je pričao i o utakmici, kao i o nekim igračima pojedinačno.

- Bila je ovo dobra prilika da igramo pred našom publikom, kojoj se zahvaljujemo na poseti i podršci. Momci su imali motiv da odigraju što bolje i da se predstave navijačima u najboljem svetlu. Nismo mi toliko dobri kako to posle ove ubedljive pobede izgleda, niti su oni loši kako izgleda, jer su došli iz druge vremenske zone, što sad očekuje i nas kad krenemo u Aziju.

Utakmica protiv njih u Manili će biti mnogo drugačija. Nećemo mnogo pričati o rezultatu i utakmici, ali imamo razloga da budemo zadovoljni - kazao je Pešić i dodao da će fokus biti na odbrani.

- Radimo da te detalje popravljamo u odbrani. Dobra je reakcija bila pogotovo u odbrani. Ja stalno ponavljam o odbrani tranzicije da je to ključ svega. Mi imamo ekipu koja veoma dobro trči, čak i ovi visoki. Videli ste kako Milutinov zagrebe preko celog terena, ali videli ste kako ej važno da se vrati što pre i da se formira odbrana. Da budemo organizovani, to će nam dati samopouzdanje da ne primamo lake koševe u tranziciji. Onda je lakše i u napadu - dodao je selektor "orlova" koji može da bude zadovoljan zdravstvenim stanjem ekipe.

- Tu smo, dobro smo. Koliko ja znam ako se nešto nije desilo dobri smo. Puno smo radili, svaki dan smo koristili posle Grčke da radimo. Nismo izlazili iz ove dvorane, radili smo dobro sa puno koncentracije. Optimalni smo zdravstveno u ovom trenutku. Imali smo neke nepredviđene okolnosti, ali sada smo dobro - zaključio je Pešić.

Podsetimo, "orlovi" kreću ka Kini gde će odigrati još dve pripremne utakmice, sa Kinom i Brazilom, u nedelju i ponedeljak.

Zatim sledi put na Filipine, a u grupi na Mundobasketu bićemo baš sa Kinezima i Portorikancima, kao i sa Južnim Sudanom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike