Još jedan "NBA otkaz" za Mundobasket! Ne može se protiv povrede!

15.08.2023

22:21

0

Autor: 24sedam

Košarkaš Bostona lošu vest potvrdio na društvenim mrežama

Još jedan "NBA otkaz" za Mundobasket! Ne može se protiv povrede!
jokic - Copyright Tanjug/AP

Još jedan "zvučni" otkaz za Mundobasket. Letonski košarkaški reprezentativac Kristaps Porzingis saopštio je da će zbog povrede stopala morati da propusti Svetsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija Letonije će po prvi put igrati na Mundobasketu, ali će najbolji košarkaš ove selekcije morati zbog povrede da propusti Prvenstvo.

Porzingis je na društvenim mrežama objavio da neće igrati.

- Teško mi je, osećam veliku odgovornost prema sebi i navijačima letonske reprezentacije, ali doneta je odluka da ne igram na SP. Povreda stopala me i dalje sprečava da budem na terenu u punoj snazi, iako sam se oporavljao više nedelja.

Ovu odluku su zajednički doneli medicinski i stručni štabovi reprezentacije Letonije i Bostona. Dobio sam savet da nastavim sa procesom oporavka. Ovu odluku nije bilo lako doneti, ali obećavam da ću da podržim reprezentaciju koliko god mogu - napisao je Porzingis.

U junu je stigao u Boston iz Vašingtona, a pre toga je igrao za Dalas, Njujork i Sevilju.

Mundobasket će biti održan od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Letonija će igrati u grupi H sa Kanadom, Libanom i Francuskom, koja je takođe imala problema sa otkazima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike