Buboa odjavio Francuze! As Anadolu Efesa preumoran za odlazak na Mundobasket!

28.06.2023

00:44

0

Iskusni plejmejker odlučio je da propusti i ovo reprezentativno leto kako bi se odmorio posle naporne sezone

Buboa odjavio Francuze! As Anadolu Efesa preumoran za odlazak na Mundobasket!
Rodrig Buboa - Copyright MN Press

Košarkaš Efesa Rodrig Buboa neće igrati za selekciju Francuske na predstojećem Svetskom prvenstvu, preneo je francuski „Lekip“.

Buboa (35) u Efes je stigao 2018. iz Baskonije, a nedavno je produžio ugovor sa turskim klubom do juna naredne godine. On je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 10,8 poena.

Buboa je sa Efesom dva puta osvojio Evroligu, tri puta je bio šampion Turske i jednom je stigao do trofeja u nacionalnom kupu.

“Lekip“ podseća da košarkaš Efesa nije igrao za Francusku na Olimpijskim igrama u Tokiju, a očekivalo se da predvodi "trikolore" na SP, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Buboa je nedavno najavio da bi mogao da po prvi put u karijeri igra za selekciju Francuske, pošto mu jedino nedostaje medalja sa velikih takmičenja sa nacionalnim timom. Međutim, košarkaš Efesa je zbog naporne sezone odlučio da preskoči o ovo reprezentativno leto.

On je pre Efesa igrao za Baskoniju, Strazbur, Le Man, Šarlroa, Dalas i Šole. Francuska će na SP igrati u grupi H sa Kanadom, Letonijom i Libanom.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike