Bez Nedovića! Uz sve to, nisam se snašao u ulozi...

11.08.2023

12:12

0

Autor: A. S.

KSS preneo reči igrača

Bez Nedovića! Uz sve to, nisam se snašao u ulozi...
Nemanja Nedović - Copyright MN Press

Bek Crvene zvezde Nemanja Nedović definitivno neće nastaviti pripreme sa košarkaškom reprezentacijom Srbije.

Kako je saopštio Košarkaški savez Srbije, Nedović i definitivno i zvanično neće biti deo tima koji će igrati na Svetskom prvenstvu.

Nakon četiri test utakmice, bek „Orlova“ je po povratku sa „Akropolis kupa“ iz Atine doneo odluku o kojoj je prvo obavestio selektora Svetislava Pešića i direktora reprezentacije Dragana Tarlaća.

Povodom svoje odluke, Nemanja Nedović je izjavio:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

 


- Moj odnos prema dresu, zemlji i reprezentaciji za koju sam igrao sa ponosom i bez ikakvih rezervi tokom cele karijere - nikada nije bio sporan. Zbog toga, i kako ne bi bio nikakvih mistifikacija u javnosti, osećam obavezu da objasnim zašto više neću biti deo reprezentacije koja ide na Svetsko prvenstvo. Pred sebe sam uvek postavljao najviše ciljeve, ali kako su pripreme koje sam dočekao kao i uvek sa radošću odmicale, uvideo sam da sam daleko od željenog nivoa forme, potrebnog za ovakvo takmičenje i za naš tim. Uz sve to, nažalost se nisam snašao u ulozi koja mi je dodeljena i samim tim nisam mogao da dam maksimalan doprinos nacionalnom timu. Pošto je interes reprezentacije i većine ispred bilo kakvog interesa pojedinca, svoje razmišljanje sam iskreno saopštio i selektoru Svetislavu Pešiću kome sam vrlo zahvalan na ukazanom poverenju. Momcima i selektoru želim svu sreću i mnogo uspeha na Svetskom prvenstvu i verujem da će nas obradovati - rekao je Nedović, prenosi KSS.

Direktor srpskog nacionalnog tima Dragan Tarlać je nakon razgovora sa Nemanjom Nedovićem izjavio:

 Posle Akropolis kupa Nemanja Nedović je obavestio selektora Pešića i mene o svojoj odluci. Uz međusobno razumevanje i prihvatanje argumenata koje je izneo, prihvatili smo odluku Nedovića i to će biti veliki hendikep za našu reprezentaciji u izazovima koji su pred nama. Nemanji smo zahvalni na svemu sto je pružio reperezentaciji kako ovog leta, tako i u prošlosti. Njegova posvećenost dresu sa državnim grbom nikada nije bila upitna.

Reprezentacija Srbije će u sredu, 16. avgusta odigrati test utakmicu protiv Portorika u beogradskoj Areni, što će ujedno biti i poslednja provera Srbije pred put na Mundobasket.

 

 

Svetsko prvenstvo je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a Srbija igra u grupi B, zajedno sa Kinom, Sudanom i Portorikom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike