Tuga do neba! Preminuo bivši kapiten Zvezde u 26. godini, o životnoj borbi pričao je za 24sedam!

11.08.2023

18:02

0

Autor: 24sedam

Zbog dugogodišnje borbe i ostavio košarku

Tuga do neba! Preminuo bivši kapiten Zvezde u 26. godini, o životnoj borbi pričao je za 24sedam!
Copyright MN Press

Bivši košarkaš Ivan Ćorović preminuo je u 26. godini, posle višegodišnje borbe sa teškom bolešću. Upravo je bolest bila razlog zbog čega je prerano prekinuo karijeru, a predviđala mu se blistava budućnost.

U mlađim kategorijama je bio juniorski reprezentativac Crne Gore, a stigao je i do kapitenske trake u svojoj kategoriji u Crvenoj zvezdi.

Biće sahranjen 13. avgusta u Šavniku, a svojevremeno je dao intervju za naš portal.

- Pamtiću taj period u Zvezdi po dobroj igri u kadetskoj i juniorskoj ligi. I danas se sećam do detalja nekih mečeva. Imali smo vrhunski odnos, treneri Aleksandar Glišić i Stevan Mijović su napravili sjajnu koheziju između nas. Bio sam na dva završna turnira Evrolige, jedan u Madridu, drugi u Berlinu.

Na prvom mi je dao veliki podstrek gospodin Slobodan Klipa koji me pozvao da idem sa godinu starijim, na drugom sam bio kapiten sa mnogo značajnijom ulogom. Oba puta smo igrali finale, ali nismo osvojili. Žao mi je što nisam podigao pehar koji je u juniorskim danima verovatno najznačajniji - kazao je tada Ćorović kome je zbog bolesti amputirana i noga.

A sve je počelo sa tumorom u kolenu.

- Jedino rešenje bila je amputacija noge iz kuka. Bio je to logičan sled događaja. Bio sam spreman, pripreman na to u podsvesti od početka lečenja. Mogu sad da kažem da sam amputaciju savršeno podneo, kao da se ništa nije desilo.

Kasnije se i navikao na život sa protezom...

- Radio sam je kod gospodina Marka Lukića u "Humanisu", on mi je bio velika podrška tada. Objasnio mi je sve što je bilo potrebno, a uz to je produhovljen, pa je znao da kaže pravu reč. Lepo mi je legao kao osoba i celo priča je krenula u pozitivnom smeru. Proteza ima tri pokretna zgloba. U početku sam išao sa štakom, kao pomoć, a sad sam se skroz navikao i obavljam sve aktivnosti normalno.

Čak i preko toga ponekad, odem do grada i ostalo. Ubrzao sam se. U početku dok se nisam navikao bio sam mnogo sporiji, a sada sam brži. Rekao sam posle svega što mi se desilo da sam normalan čovek, ali ću sve aktivnosti obavljati deset minuta sporije nego ostali. Sad sam spustio na pet minuta, to se valjda toleriše. Sad mogu da se vadim ako kasnim, ne zameraju mi - kazao je između ostalog Ćorović, koji je na žalost izgubio životnu bitku.

Od Ćorovića se oprostila i Zvezda.

- Ivan je bio naš kapiten, i predvodnik juniorske ekipe Crvene zvezde u kojoj su stasavali i Boriša Simanić, Aleksa Radanov, Aleksa Uskoković, Stefan Đorđević… koja je 2016.godine najavila velike domete stigavši do finala Evrolige u Berlinu.

Ivan Ćorović je igrao u kadetskoj i juniorskoj selekciji KK Crvena zvezda, stigao je do dva finala Evrolige u Madridu i Berlinu.

Samo godinu dana kasnije počinje Ivanova borba sa opasnom bolešću zbog koje je bio primoran da prekine košarkašku karijeru koja je obećavala mnogo. Ovu utakmicu naš Ivan je izgubio, boreći se onako kako je igrao i košarku, ne žaleći se na bilo šta, do samog kraja.

Crvena zvezda, kompletan menadžment na čelu sa predsednikom kluba, kompletan igrački kadar, mlađe selekcije, ivanovi bivši treneri Slobodan Klipa, Aleksandar Glišić i Steva Mijović, svi zaposleni u klubu, izražavaju porodici Ivana Ćorovića izraze najdubljeg saučešća.

Ivan Ćorović, kapiten Crvene zvezde (i za nas će to zauvek ostati) biće sahranjen 13. avgusta u Šavniku.

Neka mu je večna slava i hvala! - piše u oproštajnoj poruci crveno-belih.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike