Bogdan je lav i prate ga lavovi! Pešić sumirao utiske nakon Atine, ni reči o Nedoviću!

11.08.2023

12:01

0

Autor: A. S.

A objasnio je i kako se nosi sa kritikama

Bogdan je lav i prate ga lavovi! Pešić sumirao utiske nakon Atine, ni reči o Nedoviću!
Bogdan Bogdanović i Svetislav Pešić - Copyright MN Press

Košarkaši Srbije prethodnih dana boravili su u Atini, gde su učestvoali na Akropolis kupu i zabeležili pobedu nad domaćom selekcijom i tesan poraz od Italije.

Po povratku iz Atine, oglasio se selektor reprezentacije Svetislav Pešić i sumirao utiske.

Priču je krenuo pohvalama na račun kapitena, Bogdana Bogdanovića, a potom i Nikole Jovića.

- Bogdan je lav u horoskopu, lava prate lavovi. Nikoli talenat ne nedostaje, videlo se to i u Megi. Dobar je dečko, ima sve predispozicije da postigne mnogo, ima izraženu radnu etiku, iza njega je veliki rad i to se vidi. Napredovao je, nedostaju mu minuti na terenu, mnogo je trenirao, malo igrao, željan je igra. Igrači su ga prihvatili, daju mu maksimalnu podršku - počeo je Pešić razgovor za "Žurnal".

Srbija kuburi na mestu plejmejkera, pa je u Atini na toj poziciji igrao Marko Gudurić.

- Tokom priprema taj deo je bio jedan od najboljih delova tima, ništa nam tu ne nedostaje. Momci koji pokrivaju tu poziciju više su nego sposobni da odvedu tim tamo gde treba. Znaju da imaju poverenje trenera i saigrača. Traje proces navikavanja i sve ide kako treba. Očekujemo i da se Stefan Jović priključi i da donese dodatni kvalitet. Ne samo da tu neće biti problema, nego ćemo imati i dodatni kvalitet, ne strahujem za organizaciju igre. Odbrana ne počinje od Milutinova i centara, već od plejeva - kazao je selektor, pa nastavio priču o srpskom centru:

- Fizički je spreman, za razliku od prošle godine. Dominira u napadu, ali drži našu odbranu sa pokretljivošću i visinom. Ristić igra sve bolje takođe, čekamo i da se Petrušev u potpunosti oporavi. Nije imao dane pauze, igrao je i Letnju ligu, poštedeli smo ga protiv Italije. Na njega ozbiljno računamo.

Ipak, nije sve tako divno, Pešić brine zbog povreda Alena Smailagića i Uroša Trifunovića.

- Obojica su pod upitnikom, videćemo šta će reći doktor Radovanović - kratko je prokomentarisao selektor.

A selektor je otkrio i kako se nosi sa kritikama.

- Kritike od ljudi od kojih nikada ne bih uzeo savet - ne zanimaju me.

Na kraju, Pešić je istakao da veruje da će stvari u timu doći na svoje. 

- Idemo korak po korak. Svaki igrač nam je važan i svakome želimo da pomognemo da uradi ono što je dobro za njega i ekipu. Opet, moram da istaknem da je sjajna stvar što su svi momci pozitivni, što daju maksimum u želi da sarađuju između sebe i sa stručnim štabom. Kao i uvek, malo je vremena. Ali, vreme radi za nas. Moramo da budemo racionalni i da prostor koji imamo iskoristimo na najbolji mogući način. Sada smo igračima dali dva dana slobodno, da se malo mentalno i fizički osveže, kako bi ovaj poslednji deo do turnira, odradili u punoj snazi. Sve u svemu, imamo dosta razloga da budemo zadovoljni urađenim do sada - zaključio je Pešić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike