Ovakav koš se daje jednom u životu! Turčin ubacio trojku preko celog terena, ali šta tek reći o gluposti Italijana? (VIDEO)

04.08.2023

23:58

0

Autor: A. Š.

Nestvaran finiš meča i koš koji je duel Turske i Italije odveo u produžetak na koji, u tom trenutku, niko nije mogao ni da pomisli

Ovakav koš se daje jednom u životu! Turčin ubacio trojku preko celog terena, ali šta tek reći o gluposti Italijana? (VIDEO)
Copyright Printscreen/Twitter/Eurohoops

Legendarni koš Dušana Kecmana u Zagrebu koji je Partizanu doneo titulu Jadranske lige dugo je važio za jedan od „najluđih“ u modernoj istoriji košarke, ali ono što je večeras ubacio Turčin Emir Kabadža bez dileme bi moglo da pomuti slavu jedne od najvažnijih trojki u istoriji crno-belih.

Važnost tih koševa svakako ne može da se meri i ona je ubedljivo na strani nekadašnjeg asa Valjka, ali okolnosti koje su prethodile nesvakidašnjim poenima, ipak, pripadaju Turčinu.

Italijani i Turci igrali su polufinale turnira u Trentu. Na 12 sekundi pre kraja „azuri“ su imali tri poena viška i slobodno bacanje koje je Spisu promašio. Ipak, lopta se čudnim spletom okolnosti vratila u posed domaćina, Polonara je prosledio do Spisua, koji se, na iznenađenje apsolutno svih u dvorani, odlučio za šut van linije 6.75.

Promašio je, lopte se dokopao Kabadža i u stilu NFL kvoterbeka je "bez koske" probacio kroz obruč za nevericu na klupi Italijana i opšte oduševljenje njegovih saigrača.

Ipak, u dodatnih pet minuta Pocekovi izabranici uspeli su da ostvare pobedu (90:89), pa će u finalu igrati protiv Kine, koju sa klupe predvodi Saša Đorđević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike