Prvi ispit Karijevih orlova pred Mundobasket: Ni sastav, a ni rezultat nećemo saznati!

01.08.2023

15:51

0

Autor: A. S.

Poznato je da je rival BiH, ali su svi ostali detalji sakriveni

Prvi ispit Karijevih orlova pred Mundobasket: Ni sastav, a ni rezultat nećemo saznati!
Košarkaši Srbije na meču kvalifikacija - Copyright MN Press

Muška košarkaška reprezentacija Srbije ovog leta će imati veliki ispit, Svetsko prvenstvo. Kako je od ranije poznato u sastavu tima neće biti Nikola Jokića i Vasilija Micića, a tim Svetislava Pešića danas očekuje prvi ispit.

Orlovi će danas odigrati prvu pripremnu utakmicu, meč sa Bosnom i Hercegovinom na programu je do 20 sati i biće zatvoren za javnost.

Prema dogovoru dva saveza, sa meča u Areni neće biti dostupan čak ni izveštaj sa meča.

U međuvremenu je otkazana utakmica protiv Crne Gore, koja je bila dogovorena za 5. avgust u Podgorici, a prva sledeća provera biće Poljska, već 3. avgusta.

Međutim, prvi meč sa sobom nosi i veliku dozu neizvesnosti, pre svega oko sastava. Iako je od ranije poznato da na okupljanju neće biti Vladimira Lučića i Nikole Kalinića, u međuvremenu su se povukli i Nikola Jokić i Vasilije Micić, zbog problema sa povredom i dozvolom, su "otpali" i Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski, ali je i neizvesna situacija oko Alena Smailagića i Uroša Trifunovića.

U ovom trenutku, selektoru Pešiću su na raspolaganju:

Stefan Jović, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Nikola Topić, Nemanja Nedović, Aleksa Avramović, Boriša Simanić, Dušan Beslać, Nikola Milutinov, Dejan Davidovac, Vanja Marinković, Dušan Ristić, Nikola Jović, Ognjen Dobrić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić. 

Svetsko prvenstvo u košarci igra se od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će u grupnoj fazi igrati protiv Kine, Portorika i Južnog Sudana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike