Jokić postaje najplaćeniji NBA igrač? Amerikanci pišu o neverovatnoj cifri, neviđenoj u istoriji košarke

29.07.2023

06:47

0

Autor: P.K.

Nikola već ima "supermaks" ugovor, ali ovaj novi je mnogo, mnogo veći...

Jokić postaje najplaćeniji NBA igrač? Amerikanci pišu o neverovatnoj cifri, neviđenoj u istoriji košarke
Nikola Jokić - Copyright tanjug/AP Photo/Jack Dempsey)

Nakon što je Džejlen Braun postao najplaćeniji igrač u NBA ligi, sa petogodišnjim ugovorom vrednim 304 miliona dolara, američki novinari spekulišu da bi Denver Nagetsi mogli da ponude Nikoli Jokiću astronomsku cifru koja bi nadmašila sve dosadašnje rekorde.

Jokić već sada ima "supermaks" ugovor, a posle osvajanja prstena njegova cena je opet skočila, ali ova cifra je stvarno – nestvarna.

Kurt Hilin iz NBC Sportsa smatra da bi srpski košarkaš potencijalno mogao dobiti ugovor vredan čak 400 miliona dolara! To je ČETIRI STOTINE MILIONA!

Nikola Jokić već sada je jedan od najboljih igrača u ligi, sa trenutnim garantovanim ugovorom vrednim 274 miliona dolara koji je potpisao prošle godine.

Predviđa se da bi do 2026. godine mogao potpisati prvi ugovor u istoriji vredan 400 miliona dolara.

- Nikola Jokić se verovatno smatra najboljim košarkašem na svetu. Do leta 2026. godine, mogao bi potpisati produžetak ugovora vredan 404 miliona dolara. Ovo bi bilo ostvarivo ukoliko ponovo osvoji MVP titulu ili odvede klub do šampionske titule, a uz to bi mogao ostati u klubu i sledećih 10 godina – navodi ovaj novinar.

U američkom profesionalnom sportu veće ugovore od potencijalnog Jokićevog do sad su u istoriji imali samo Patrik Mahoms iz NFL (450 miliona dolara) i bejzbol igrač Majk Traut (426 miliona dolara).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike