Velika zvezda Evrolige ne ide u NBA - Obradović će sada imati tim za napad na evropski trofej!

27.07.2023

00:44

0

Autor: P.K.

Prija mu takmičenje, često komunicira sa navijačima, a tim je sad "da se smrzneš"

Velika zvezda Evrolige ne ide u NBA - Obradović će sada imati tim za napad na evropski trofej!
Majk Džejms - Copyright MN Press

Majk Džejms nije aktivirao NBA klauzulu, tako da će i sledeće sezone igrati za Monako.

Sjajni plejmejker i jedna od najvećih zvezda Evrolige imao je opciju da ode u NBA, ali nije uspeo da dobije garantovani ugovor do 25. jula, pa se odlučio da ostane.

Džejms je inače vrlo otvoren i direktan, često komunicira sa navijačima na Tviteru i očigledno je da mu prija život u Monaku i da uživa u Evroligi.

Saša Obradović sada ima fantastičnu spoljnu liniju: Džejms, Kemba Voker, Džordan Lojd, Eli Okobo, Metju Strazl i Jakuba Uatara, kapiten kluba.

Doduše, za Uataru nije ništa objavljeno, ali svi očekuju da će se i to završiti uskoro. To bi trebalo da bude poslednji potez Monaka u prelaznom roku za sezonu 2023/24.

Monako je navodno odustao od Nikole Mirotića.

U timu je ostalo 11 igrača iz prošle sezone, koja je u svakom smislu bila istorijska za klub. Ekipa Saše Obradovića završila je treća u Evroligi i osvojila je titulu u Francuskoj.

Džejms sredinom avgusta puni 33 godine. On je prošle sezone u Evroligi imao prosek od 15,9 poena, 3,7 skokova, 4,4 asistencije i jednu ukradenu loptu.

Odigrao je 38 utakmica u Evroligi, a u 12 od njih imao je 20 i više poena, po čemu su ispred njega samo Saša Vezenkov (16) i Vil Klajburn (13).

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike