Sinu Lebrona Džejmsa (18) stalo srce! Pozlilo mu tokom treninga, hitno prevezen u bolnicu

25.07.2023

16:42

0

Autor: P.K.

Strašne vesti stižu iz Amerike

Sinu Lebrona Džejmsa (18) stalo srce! Pozlilo mu tokom treninga, hitno prevezen u bolnicu
Broni Džejms - Copyright Profimedia

Sin Lebrona Džejmsa, velika košarkaška nada Broni Džejms (18) doživeo je srčani zastoj tokom treninga i hitno je hospitalizovan, javlja TMZ.

To im je potvrdio portparol porodice Džejms.

- Tokom treninga Broni Džejms je pretrpeo srčani zastoj. Medicinsko osoblje mu je pružilo pomoć i odvede ga u bolnicu. Sada je u stabilnom stanju i više nije u odeljenju intenzivne nege. Tražimo poštovanje i privatnost za porodicu Džejms i obavestićemo medije kada bude bilo više informacija.

Srčani zastoj se događa kada srce iznenada prestane da kuca, često zbog problema sa električnim signalima u srcu. Ovo dovodi do gubitka svesti i prestanka disanja, i ako se ne leči odmah, dovodi do smrti u roku od nekoliko minuta.

Broni se upisao na Univerzitet Južna Kalifornija (USC) za koji je zvanično trebalo da debituje u duelu sa Megom.

Portparol porodice je istakao:

- Lebron i Savana žele javno da pošalju svoju najdublju zahvalnost i poštovanje za medicinski i sportski tim USC-a zbog njihovog neverovatnog rada i posvećenosti bezbednosti sportista.

TMZ prenosi da je hitna pomoć pozvana u ponedeljak u 9.26 ujutru iz centra gde USC tim trenira i igra, kao i da je 18-godišnji košarkaš bez svesti prevezen u bolnicu.

Prema istom izvoru, u pitanju je bila šifra tri, što znači da su bila upaljena svetla i da je radila sirena, što samo pokazuje koliko je situacija bila ozbiljna.

Broni je u srednjoj školi učestvovao na prestižnom meču "Ol Ameriken", baš kao i njegov otac, Majkl Džordan i drugi NBA velikani. Opšte je očekivanje da će Džejms junior završiti u najboljoj ligi sveta.

Broni važi za regruta od četiri zvezdice (pet je maksimum), a u poslednjoj srednjoškolskoj godini imao je prosek od 14 poena, pet skokova i tri asistencije.

Oporavak nakon srčanog zastoja zavisi od mnogih faktora, uključujući uzrok srčanog zastoja, trajanje zastoja i brzinu kojom se pruža medicinska pomoć. U nekim slučajevima, osobe koje su preživele srčani zastoj mogu se potpuno oporaviti i vratiti se profesionalnom sportu. Međutim, u drugim slučajevima srčani zastoj može dovesti do trajnih oštećenja srca i drugih organa, što može uticati na sposobnost osobe da se bavi sportom na profesionalnom nivou.

Broniju na ruku ide što je jako mlad i što živi zdravo. Kristijan Eriksen je takođe imao srčani zastoj pa se vratio sportu i igra fudbal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike