Najčudnija NBA zvezda pokazuje humanu stranu - Daje silni novac baki da se odbrani od investitora

19.07.2023

13:55

0

Autor: P.K.

Žena ima 93 godine, a investitori hoće da je isteraju iz kuće koja je stotinama godina u njenoj porodici...

Najčudnija NBA zvezda pokazuje humanu stranu - Daje silni novac baki da se odbrani od investitora
Rajt i Irving - Copyright Tanjug/AP Photo/Chris Pizzello/Printscreen/YouTube

Prvotimac Dalasa Kajri Irving, koji važi za najčudniju NBA zvezdu, donirao je 40.000 dolara jednoj 93-godišnjoj ženi iz Južne Karoline, da bi pomogao njenu pravnu borbu protiv urbanističkog investitora.

Džoezifn Rajt je dugogodišnja žiteljka ostrvskog odmarališta Hilton Hed. Nju tuži jedna investitorska grupa zato što navodno blokira izgradnju kompleksa od 147 turističkih jedinica na njenoj zemlji, veličine oko 70 ari.

Ta zemlja je prvo bila naseljena odbeglim robovima, a u njenom vlasništvu je još od američkog građanskog rata. Rajt je zemlju nasledila 2012. kada joj je umro suprug.

Investitori su joj nudili 39.000 dolara za otkup njene zemlje, ali je ona odbila. Tada je počelo maltretiranje i zastrašivanje, uključujući i bušenje guma na autu, bacanje đubreta na njenu zemlju i ostavljanje zmija na prozorima.

- Pretpostavljam da su mislili da ću postati uznemirena posle maltretiranja i da ću odustati. Ali, ne poznaju me. Boriću se za ono što imam – rekla je Rajt na konferenciji za novinare.

Pokrenuta je i kampanja sakupljanja novca na popularnoj platformi "gofundme". Cilj joj je da sakupi 350.000 dolara. Posle Kajrijeve donacije, ovaj iznos u sredu iznosi 248.403 dolara.

Investitor tvrdi da poseduje deo zemlje koji se nalazi na vlasništvu koju ima Rajt, uključujući i trem njene kuće. Rajt i njene komšije tvrde da zemljište investitora i zemlju te žene razdvaja oko sedam metara.

Nju podržavaju i drugi slavni američki crnci, kao što su glumac Tajler Peri, pevačica Fantazija, glumica Gabrijel Denis, pevačica Tina Kempbel ili reper Mik Mil.

Borba ove 93-godišnje žene postala je nacionalna vest u SAD, a skoro svi su uz nju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike