Ostoja Mijailović stavio tačku: Mirotić je završena priča - nije on veći od Partizana!

23.07.2023

13:27

0

Prvi čovek crno-belih otvoreno o svemu vezano za klub i koji su ciljevi za narednu sezonu

Ostoja Mijailović stavio tačku: Mirotić je završena priča - nije on veći od Partizana!
Ostoja Mijailović - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kao grom iz vedra neba pojavila se juče vest da Nikola Mirotić ne dolazi u Partizan, iako je skoro sve bilo gotovo da bivši igrač Barselone obuče crno-beli dres.

Tim povodom bavio se i prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, napominjući da stavljaju tačku na njegovo igranje u Partizanu.  

- Ne bih tome pridavao veliku pažnju, završena je situacija i za njega i za nas. Pre mesec i po dana me Obradović pozvao i rekao da je Mirotić opcija. Dva dana je trebalo da mi iz uprave nađemo finansijske mogućnosti da Mirotić potpiše za Partizan. Ako neko misli da je to lako, onda se grdno vara. Posle dva dana je Uprava dala zeleno svetlo Obradoviću da se pregovara sa njim. Kada je završio s Barselonom rekao nam je da se vrše pritisci, da ima pretnje, mi smo odmah reagovali, ali smo shvatili da nešto stoji između nas i da on neče da potpiše ono što smo mu ponudili. Nije to jedini igrač koji može da igra u Partizanu, niti je Partizan jedini klub u kojem Mirotić može da igra. Niko nije veći od Partizana, a njemu želimo sve najbolje. Idemo dalje, ništa se toliko loše nije dogodilo - poručio je Mijailović na MaxBet radiju.

Prvi čovek crno-belih ističe da su ambicije za narednu sezonu veće u odnosu na prethodnu, jer je i budžet veći.

- Prošle sezone smo obezedili najveći budžet u istoriji, osvojili smo ABA ligu posle 10 godina, a sledeće sezone budžet će da bude još veći nego prošlogodišnji! Samim tim biće i veći ciljevi. Napravićemo tim da napadnemo vrh Evrolige i ponovo osvojimo ABA ligu. Navijači ne treba da brinu

Ostoja Mijailović je istakao da su prioriteti dovođenje pleja i centra i da će se na tome raditi u narednom periodu.

- Jedinica i petica su primarne, neko treba da dođe umesto Eksuma i Lesora, a otvorena je i četvorka. Nećemo da žurimo, da dovodimo igrače po bilo koju cenu, to treba da se uklopi u Željkov mozaik. Navijači treba da budu sigurni da su naši ciljevi veći nego prošle sezone - otkrio je Ostoja. 

On ističe da je ponosan što su uspeli da zadrže Kevina Pantera, napominjuću da je Amerikanac prihvatio manju ponudu Partizana nego što je nudila Barselona.

- Ponosan sam na to što smo uspeli da ostavimo Kevina Pantera koji je prihvatuo manju ponudu od Partizana u odnosu na ponudu Barselone. Isto se dogodilo i sa Zekom Ledejom. Bilo je primarno da zadržimo kostur tima, što i mislim da smo učinili ostancima Pantera, Ledeja i Nanelija.

Na kraju predsednik KK Partizan se osvrnuo i na poreska dugovanja kluba. 

- Zavšrena je akcija “Jedan Partizan imamo”. Do početka sezone mislim da će kompletan poreski dug da bude saniran. To je dosta veliki teret koji imamo na leđima i jedini dug koji je vredan pomena - poručio je Ostoja Mijailović za MaxBet radio.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: MaxBet radio

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike