Oglasio se Mijailović posle nedobijanja licence: Mi smo sve na vreme platili, ne znam otkud sad ova odluka u javnosti

04.07.2023

15:42

0

Autor: P.K.

Prvi čovek Partizana očekuje da će šampion Jadrana ipak dobiti licencu

Oglasio se Mijailović posle nedobijanja licence: Mi smo sve na vreme platili, ne znam otkud sad ova odluka u javnosti
Ostoja Mijailović - Copyright MN Press

Partizan ima velike ambicije za narednu sezonu u Evroligi i AdmiralBet ABA ligi, ali ipak nije dobio dozvolu za takmičenje u Košarkašjoj ligi Srbije naredne sezone, ališampion Jadrana ipak očekuje da će dobiti licencu.

To je rekao predsednik Partizana Ostoja Mijailović za Sportal.

Komisija KLS za izdavanje dozvola uskratila je licencu i kraljevačkoj Slogi, Novom Pazaru i Radničkom iz Kragujevca. Kao razlog za takav potez prema crno-belima navedeno je da prošle sezone nisu igrali KLS, ali i jer nisu izmirili obaveze prema KSS.

Mijailović je rekao da ne želi da nagađa zašto se to desilo, ali je istakao da je klub izmirio obaveze na vreme.

- Rok za izmirivanje obaveza KK Partizan prema KLS je prema dokumentu koji su nam poslali bio 11. jul i mi smo taj dug blagovremeno izmirili. Odakle ova odluka sada u javnosti, ne bih da nagađam, kao što ne bih da licitiram da li neko ima lošu nameru prema Partizanu. Mi smo i prošle sezone hteli da igramo KLS, ali je ona odbila da nam da dodatni rok za registraciju u trenutku dok smo bili na putu i igrali četvrtfinale Evrolige, gde smo predstavljali našu zemlju u najlepšem svetlu. Svakako, već su preduzeti koraci i žalba će biti upućena nadležnoj komisiji.

Licencu za KLS su dobili: Borac, Vojvodina, Dinamik, Vršac, Crvena zvezda, Zdravlje, FMP, Mega, Zlatibor, Džoker, Metalac, Mladost, OKK Beograd, Spartak, Tamiš i Čačak 94.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike