Grobari su ga obožavali, a sad će navijati za njega u NBA ligi! Dalas predstavio Eksuma!

14.07.2023

21:58

0

Autor: A. Š.

Australijski reprezentativac zvanično je predstavljen kao novi košarkaš kluba iz Teksasa

Grobari su ga obožavali, a sad će navijati za njega u NBA ligi! Dalas predstavio Eksuma!
Dante Eksum - Copyright MN Press

Grobari su ga prošle sezone zavoleli kao najrođenijeg, nadali su se da će u njegovim monstruoznim zakucavanjima uživati barem još godinu dana u crno-belom dresu, međutim Dante Eksum je ovog leta dobio poziv koji se ne odbija.

Pre nekoliko dana je bilo najavljeno, a večeras je i zvanično potvrđeno – sjajni Australijanac novi je košarkaš Dalasa.

Nekako u isto vreme kada su se Mavsi pohvalili pojačanjem za nastupajuću sezonu, iz Partizana je stigla zahvalnica Eksumu za sve što je u prethodnih 10-ak meseci uradio u crno-belom dresu.

KK Partizan
 

Dante je prošlog leta stigao u Partizan kao jedno od najzvučnijih pojačanja u klupskoj istoriji. Nije bio mali broj onih koji su se iznenadili Eksumovom odlukom da Barselonu zameni Beogradom, ali se na kraju pokazalo da je doneo najbolju moguću odluku.

Nekadašnji peti pik na draftu zasijao je kod Željka Obradovića punim sjajem i bio je jedan od ključnih faktora u sezoni koja će zauvek ostati upisana u istoriji Partizana, kao ona u kojoj su se crno-beli vratili na jadranski tron posle jedne decenije, dok su povratničku sezonu u Evroligi završili nadomak plasmana na Fajnal for.

Posle dvogodišnje pauze Dante Eksum se vraća u najjaču ligu na svetu, da i tamo dokaže da nije tek tako bio peti pik na pijaci 2014. godine. Nažalost, česte povrede tada su ga sprečile da u dresu Jute (2014-2021) i Klivlenda pokaže zbog čega su ga skauti smatrali jednim od najboljih košarkaša u generaciji, a sada će pored Luke Dončića i Kajrija Irvinga pokušati da Mavse vrati u konkurentnu borbu za šampionski prsten.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike