Litvanci favoriti u grupi, a šta će dalje biti? Nema Sabonisa, tu je Valančijunas

12.07.2023

15:22

0

Autor: A. S.

Povrede kroje tim jedne od najboljih šuterskih selekcija

Litvanci favoriti u grupi, a šta će dalje biti? Nema Sabonisa, tu je Valančijunas
Domantas Sabonis - Copyright Profimedia

Do početka Svetskog prvenstva u košarci ostalo je malo više od mesec dana, pa je većina nacionalnih selekcija obelodanila sastave ekipa.

I dok čekamo Svetislava Pešića da obraduje naciju, nakon što je rekao da "računa na sve", Litvanci su danas saopštili u kom sastavu napadaju Mundobasket.

Litvanci se nalaze u grupi D, zajedno sa Crnom Gorom, Meksikom i Egiptom, pa je jasno da će biti favorit za dalji plasman, a selektor računa na sledećih 15 igrača, od kojih će trojica ostati kod kuće:

Jonas Valančijunas, Gitis Radzevičijus, Rokas Jokubaitis, Tomas Dimša, Ignas Brazdeikis, Eigirdas Zukauskas, Margiris Normantas, Donatas Motiejunas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendzijus, Donatas Tarolis, Martinas Sajus, Vaidas Kariniauskas, Mindaugas Kuzminskas i Laurinas Birutis.

Na spisku nema ponajboljeg igrača, Domantasa Sabonisa, a više o tome rekao je i selektor Kazis Maksvitis.

 - Glavni razlog zbog kojeg Domantas nije u mogućnosti da igra za reprezentaciju ovog leta je njegov ugovor, ali i njegovo zdravstveno stanje. Pokušao je da se oporavi od operacije, ali nije išlo kako treba, izgubio je dosta vremena. Nakon operacije sve traje duže - rekao je Maksvitis i dodao:

- Izvinio se za to što nije na raspolaganju i obećao da će biti tu sledećeg leta.

Još uvek nije poznato da li će 27-godišnji košarkaš biti spreman za početak sezone sa Sakramento Kingsima.
 
Pored njega, sa spiska su izostali i Ulanovas, Grigonis, Giedraitis i Lekavičijus, a tu je svakako prva zvezda tima, Jonas Valančijunas. 
 
Svetsko prvenstvo u košarci ove godine igraće se od 25. avgusta do 10. septembra i to u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.
 
Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike