Ovo možda niste znali o Jokiću! Nikolin zemljak i trener otkrio šta se dešavalo iza "kulisa" proslave titule i zašto su se svađali! (VIDEO)

06.07.2023

11:38

0

Autor: D. N.

Jedan od trenera u stručnom štabu Denvera, Stojaković pričao o svojim počecima, ali i braći Jokić i žurci u Las Vegasu

Ovo možda niste znali o Jokiću! Nikolin zemljak i trener otkrio šta se dešavalo iza "kulisa" proslave titule i zašto su se svađali! (VIDEO)
Nikola Jokić sa porodicom - Copyright Profimedia

O Nikoli Jokiću se mnogo priča, a jedan od ljudi koji ga najbolje poznaju sigurno je Ognjen Stojaković. Član stručnog štaba NBA šampiona Denvera bio je gost Jao Mile podcasta i tokom razgovora otkrio mnogo toga o dvostrukom MVP-ju najkvalitetnije lige sveta, ali i o sebi.

Jedno od pitanja je bilo i kako se oseća pored takvog asa...

- Sve što kažemo je suludo. Jedan je od najboljih koji je ikada igrao košarku. To je realnost i to je živa istina. Stvarno je neverovatan. Postoje priče o tome. Kada se završila utakmica u plej-ofu. Nije ostvario tripl-dabl... I onda, ovaj uradio ovo, ovaj uradio ono... A ti Nikola? Gde je tripl-dabl. Toliko se razmaziš, da se desi da promaši nekoliko šuteva. Kako se to desilo? A kad posle pogledaš, dao 25 poena i promašio tri puta.

Printscreen/YouTube/Jao Mile podcast
 

Stvarno je neverovatan i mi nismo svesni koliko je veliki. Tek ćemo jednog dana da shvatimo koliko je veliki.Evo i jedna informacija. Pre serije sa Majamijem, postao je najpopularniji igrač u NBA - kazao je Stojaković i otkrio neke detalje sa slavlja iz svlačionice.

- Bilo je i "dvojke" - priznao je jedan od saradnika Majka Melouna, a zatim odgovorio i na pitanje koliko udela u svemu su imala braća Nemanja i Strahinja

- Sve se videlo. Odradili su odličan posao. Posle utakmice smo otišli na zabavu koju je organizovao jedan od igrača, pa posle kućama... Ne znam koliko je sve trajalo.

Onda je usledio i put u Las Vegas na još jednu žurku.

- Bili su igrači, i svi koji su mogli da stanu u avion, pošto je gazda obezbedio privatan let. To je neki američki način, Las Vegas, to je njihova kafana.

Osvrnuo se i na slavljeničku paradu u Denveru. Ekipa je bila na vatrogasnim kamionima...

- Ne znam (zašto je tako organizovano), najiskrenije. Mislim da su se na njima vozili Denver Bronkosi. Nisam ni pitao, samo sam saznao na koji kamion idem. Ubaciš decu gde je najbezbednije.

Tokom parade je bilo i incidenata, kada je Jokićeva supruga Natalija pogođena limenkom u glavu.

- To je ružna stvar, iako nije bila loša namera.

A na ulicama je bilo baš mnogo ljudi, a voditelj je procenio da je bilo oko pola miliona. Usledio je "demanti". 

- Bilo je 750 hiljada, a Denver ima oko dva miliona. Stvarno fascinantno.

Printscreen/YouTube/Jao Mile podcast
 

Zatim je u razgovoru napravljen zaokret, pa je Stojaković objasnio kako je sve počelo u njegovoj karijeri.

- Meni su otac i dede bile vojna lica, pa smo selili. Kada su počeli ratovi, doselili smo se u Beograd, u Žarkovo, a onda kasnije se preselili u novobeogradske blokove. U petom razredu "Užička republika", ćale je vario obruče i mislim da i dan-danas stoje. Nema dece, ali ima obruča. Koševi su bili ispred zgrade, i onda se pojavio oglas da upisuju u školu košarke. I tako je krenulo. Preko puta bio "Šampion", u "20. oktobru" Partizan. I ceo kraj je igrao basket. Bilo je mnogo dece.

Onda je i opisao odlazak u Ameriku (na 01:16 klipa), posle rada u FMP-u i sopstvenoj akademiji za individualni rad, upoznao je Tima Konelija, pa je i otišao u SAD.

I pred kraj razgovora se prisetio i detalja rada sa Jokićem koji je stigao godinu dana posle Stojakovića.

- Ja sam dobio da radim sa njim. Došao mlad momak iz Srbije, a na početku prvo kulturološki šok, pa sve ostalo. Krenuli da radimo, stvaramo radne navike... Kada je došao, ja sam već znao koliko je talentovan. Gledao sam ga, ali su tamo svi fizički svi dominantni, a ti si odličan dodavač. I onda šta ti treba da radiš. Treba da bude efikasan u svemu šta radiš. Jesi visok, ali ne možeš mnogo da skočiš... Onda smo počinjali treninge sa tim flouterima.

Onda smo radili i šut sa jedne noge. Onda je jedna stvar vodila ka drugoj i samo smo dodavali jedno po jedno. Svake godine ubacimo neki novi detalj, da se oslobodiš ovako, onako... Radili smo prema njegovom nivou talenta. Krali smo tehnike od Paua Gasola, pa i od Stiva Neša.

Printscreen/YouTube/Jao Mile podcast
 

Nije on baš lako prihvatio sve moje sugestije. Insistirali smo da se mnogo ponavlja, da mu sve postane druga priroda. I svađali smo se i nismo pričali po nedelju dana. Onda odigra dobro i onda je sve u redu - kazao je između ostalog Stojaković.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike