Vasa Micić hoće u NBA, otputovao je na pregovore, mi čekamo! Generalni menadžer Efesa progovorio o planovima

24.06.2023

23:26

0

Autor: P.K.

Siguran je da se budžet neće smanjiti i da klub nastavlja sa najvišim ambicijama

Vasa Micić hoće u NBA, otputovao je na pregovore, mi čekamo! Generalni menadžer Efesa progovorio o planovima
Vasilije Micić - Copyright MN Press

Generalni menadžer Efesa Alper Jilmaz progovorio je o budućnosti šampiona Turske u narednoj sezoni. Izvesno je da klub čekaju velike promene i reorganizacija, a on je otkrio i kakve su želje Vasilija Micića.

Efes prolazi kroz velike promene. Nakon vrhunca kluba i dve uzastopne Evrolige, Ergin Ataman napušta klub i preuzima Panatinaikos. Erdem Džan je proglašen za novog trenera i već počinju da se naziru neki obrisi tima.

Jilmaz je otkrio mnogo toga zanimljivog.

Micić je jedan od Efesovih igrača koji imaju NBA klauzulu. Prema nekim navodima, on je već otputovao u SAD na pregovore sa Oklahomom. To može da radi, jer je završen draft.

Poznato je da bi Vasa voleo da se oproba u NBA, ali ne bi tamo išao reda radi, već da igra.

- Pratimo razvoj događaja posle drafta. Micić jako želi da ode u NBA. Ima opciju u ugovoru da se dogovori do 20. jula. Ne znam da li će imati novi zahtev. Čekamo Micića trenutno – rekao je Jilmaz.

Mnogi igrači su već napustili klub, ali su Rodrig Boboa i Ilajdža Brajant odlučili da ostanu. Tajrik Džons je postao prvo pojačanje, a za njim je stigao i Dogus Ozdemiroglu.

- Klajburn i Žižić ostaju sa nama. Uspeli smo da zadržimo Bobou i Brajanta. Status Amata M'Bajea će biti poznat za nedelju dana. Tibor Plajs je pod ugovorom. Možda ćemo sledeće godine imati manje stranaca. Hoćemo da u našem sistemu koristimo više Turaka. Pratimo i NBA opcije naših bekova. Videćemo da li će biti problema.

Jilmaz je istakao da budžet neće trpeti i da će klub nastaviti da radi sa najvećim mogućim ciljevima.

- Želimo da budemo spremni za prvu utakmicu u sezoni i završimo je na najbolji način. Neće biti značajnog smanjenja budžeta zbog sadašnjih ugovora. Čekamo da vidimo šta će biti sa igračima sa NBA opcijama i da vidimo da li će biti još promena. Kako god, ne mislim da budžet može mnogo da se smanji. Osim toga, ako hoćete da budete konkurentni u Evroligi, morate da pređete određenu granicu – rekao je Jilmaz.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike