Francuzi jaki k'o zemlja! Ljubimac "grobara", najomraženiji igrač Reala i NBA zvezde napadaju Mundobasket

28.06.2023

21:34

0

Autor: P.K.

Vratili se Gober i Furnije, neće se osetiti izostanak prvog pika

Francuzi jaki k'o zemlja! Ljubimac "grobara", najomraženiji igrač Reala i NBA zvezde napadaju Mundobasket
Lesor u dresu Francuske - Copyright Profimedia

Osvajač bronze sa prošlog Mundobasketa na ovaj dolazi u skoro punom sastavu! Francuska košarkaška federacija objavila je spisak reprezentacije za predstojeće Svetsko prvenstvo 2023.

Kapiten Francuske, Nikola Batum, i dugogodišnja zvezda Nando De Kolo vraćaju se u tim nakon što su propustili Evrobasket 2022, dok se NBA igrači Rudi Gober i Evan Furnije ponovo nalaze u timu.

Tu je, naravno, i Matijas Lesor, doskorašnji igrač Partizana.

Puna postava od 12 igrača izgleda ovako: Evan Furnije, Rudi Gober, Nikola Batum, Nando De Kolo, Geršon Jabusele, Eli Okobo, Frank Ntilikina, Jakuba Uatara, Matijas Lesor, Teri Tarpi, Mustafa Fal, Silven Fransisko.

Francuska će započeti Svetsko prvenstvo u Grupi H , u kojoj će igrati protiv Kanade, Letonije i Libana. Ove utakmice se igraju u Džakarti.

Viktor Vembanjama je najznačajnije ime među odsutnima iz francuskog tima. Prvi izbor na NBA draftu 2023. rekao je da igranje na Svetskom prvenstvu "ne bi bilo realno u pogledu razvoja i nije mudro u pogledu zdravlja" pred svoj debi za San Antonio.

Francuska će krenuti na Svetsko prvenstvo nakon osvajanja srebrne medalje na Evrobasketu 2022. i Olimpijskim igrama 2021. U prethodnom izdanju Svetskog prvenstva 2019, "le blu" su osvojili bronzanu medalju nakon što su eliminisali Amerikance u četvrtfinalu i plasirali se među četiri najbolje ekipe.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike