Zvezda potvrdila - Argentinac napustio Mali Kalemegdan! Miljenik Delija ode u Atinu!

26.06.2023

16:39

0

Autor: A. Š.

Argentinski košarkaš posle jedne sezone napustio je crveno-bele i potpisao trogodišnji ugovor sa novim klubom

Zvezda potvrdila - Argentinac napustio Mali Kalemegdan! Miljenik Delija ode u Atinu!
Fakundo Kampaco i Luka Vildoza - Copyright MN Press

Došlo je „vreme istina“. Posle višenedeljnih transfer spekulacija u košarkaškim kuloarima, u narednim danima saznaće se šta je od svega bilo istina. A prva potvrda je stigla sa Malog Kalemegdana.

Crvena zvezda ozvaničila je rastanak sa Lukom Vildozom, koji je potpisao trogodišnji ugovor sa Panatinaikosom. Argentinac je u crveno-belom dresu odigrao samo jednu sezonu, ali je ostavio upečatljiv trag, koji je, istina, malo bledeo kako se sezona približavala kraju.

Nekadašnji košarkaš Baskonije ekspresno je ušao pod kožu navijačima. U tandemu sa Nemanjom Nedovićem bio je pokretačka snaga furioznog povratka Zvezde na trijumfalni put posle zabrinjavajućeg starta sezone.

Ipak, krajem 2022. godine povredio je prepopnu, posle čega je dugo tražio povratak na prepoznatljiv nivo. Nekako ga je našao u finalnoj seriji plej-ofa AdmiralBet ABA lige, ali to na kraju crveno-belima nije bilo dovoljno da odbrane regionalni tron.

Vildoza se sa Zvezdom okitio duplom krunom u Srbiji. Na 29 utakmica u Evroligi  imao je 12,6 poena, 3,9 asistencija i 2,5 skokova, uz 1,4 ukradene lopte i indeks korisnosti 12,2. Na Jadranu je na 28 mečeva beležio 9,5 poena, 3,8 dodavanja, 1,6 uhvaćenih i 1,4 ukradene lopte.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike