Jokić kao Supermen! Džeferson: Ljudi, pogledajte brojke, statistika ne može da slaže! (VIDEO)

14.06.2023

12:11

0

Autor: D. P.

Jači od najjačih

Jokić kao Supermen! Džeferson: Ljudi, pogledajte brojke, statistika ne može da slaže! (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP, Profimedia

Bivši američki košarkaš koji se poslednjih godina bavi komentarisanjem NBA prilika na ESPN, Ričard Džeferson, rekao je u programu da Nikola Jokić ima bolje brojke od najboljih igrača tokom ako im se uporede učinici u finalnoj seriji.

- Pogledajte Kevina Durenta. On je u svom prvom MVP finalu imao prosek od 28 poena po utakmici, a Jokićev prosek je 30. Durent je poznat kao poenter, on je jedan od najvećih u NBA istoriji, ali  Nikola, uz svo poštovanje prema ostalima, nije imao prostor kao Stef Kari, tako da su njegovih 30 poena veoma impresivni - rekao je Džeferson.

 

- Ako ćemo da pričamo o asistencijama, kada je Medžik Džonson osvojio prvi MVP u finalu, imao je 9.4 asistencija, a Jokić 9.5 dodavanja. Ako je Durent kod poentiranja najjači, ko je dominantan kao asistent. Pa, Medžik! Dodavanja su bila broj jedan oružje Medžika Džonsona...

 

 

- Dolazimo do skokova. Tim Dankan! On je osvojio svoj prvi MVP naslov u finalu pored Dejvida Robinsona sa 11.5 skokova po meču, a Jokić ih je imao 13.5. Tačno je, Jokić je stariji nego Dankan kada je ovaj osvojio NBA titulu, ali to nije značajna razlika. Dakle, ima Durenta kao poentera, Medžika kao asistenta, Dankana pod obručem sa skokovima i sada da pričamo o procentima sa trojke. Stef Kari!

- Trojke su njegovo najjače oružje, a Jokić je šutirao 46 odsto sa trojke! Hoćemo da pričamo o odbrani zato što je to bio broj jedan detalj da se ospori priča o njemu kao MVP. Pogledajte, njegovi procenti su bolji od Janisa Adetokunba koji je bio najbolji defanzivac sezone 2021. Neću reći da Jokić udara rampe, da radi stavri kao Janis, ali brojke ne mogu da slažu. Kad ljudi pitaju koliko je Jokić dobar, odgovor je - on je kombinacija Kevina Durenta, kombinacija Medžika, Dankana, svih tih momaka. Ovo što on radi je zadivljujuće - rekao je Džeferson.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike