Jokić: Nole nije slagao! Stvarno je čast imati ga za zemljaka i čoveka koji predstavlja moju zemlju (VIDEO)

10.06.2023

07:13

0

Autor: D. P.

Nikola pred novinarima posle pobede za 3-1 u seriji protiv Majamija

Jokić: Nole nije slagao! Stvarno je čast imati ga za zemljaka i čoveka koji predstavlja moju zemlju (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube

Nikola Jokić je na konferenciji za novinare ponovo najviše pričao kada je dobio pitanje srpskom jeziku i kada su mu pomenuli Novaka Đokovića.

Jokić se svima pohvalio onim što je prethodnih dana stiglo njemu od Novaka...

Ovakav tok je imala konferencija za štampu:

Nikola, videlo se da ste tokom tri minuta sedenja na klupi glasno vikali i savetovali saigrače, možeš li se setiti šta si im tada govorio?

Ne znam, nešto što se odnosilo na trenutak u igri, verovatno neku akciju... Ne sećam se šta sam im dovikivao.

Tanjug/AP
Adebajo i Jokić

Nikola, na jednu pobedu ste od titule. Kakve su emocije sada?

- Znate već da nam je ostala još jedna pobeda. Ništa još nismo uradili. Voleo bih da se ne opustimo, da ostanemo fokusirani, obazrivi i to bi me učinilo srećnim.

Nikola, pitanje na srpskom... Čestitke na izvanrednoj pobedi, kako ocenjuješ utakmicu večeras i kako se spremiti za još jednu?

- Teška utakmica kao i svaka do sada. Ali opet mislim da smo kontrolisali većim delom, da ne kažem celu, utakmicu. Oni su imali neke nalete serija, gde su prilazili čak na tri ili četriri poena razlike, ali tu smo isto iskontrolisali. Imali smo dosta otvorenih šuteva, neke smo pogodili, neke nismo, ali način na koji smo igrali je stvarno bio dobar. Meni se jako svidelo, ja sam zadovoljan... Što se tiče još jedne utakmice, moramo da je dobijemo, mi smo bili u ovoj situaciji u kojoj su oni, tako da znamo kako se osećaju i kakav im je sada mentalni sklop. Nećemo se opuštati!

Jokićeva konfenrencija je poslednja u nizu

Nikola, prošao si put o deteta koje nije volelo dečiju košarku, jer nisi mogao da skačeš visoko i trčiš brzo, do igrača koji je sada verovatno najbolji igrač sveta. Šta bi izdvojio ...

- Mislim da nemamo dovoljno vremena (smeh) - odgovorio je Jokić na prvu, pa dodao:

- Ja sam stvarno srećan da mi svake godine rastemo kao tim. Svake godine postajemo bolji, Usput smo dobijali igrače na draftu ili na druge načine i oni su se prilagođavali našoj kulturi igre, našem stilu. Moj put nije sada interesantan. 

Nikola, Novak ide na svoju 23. gfrend slem titulu, a ti bi mogao da postaneš šampion NBA. Šta to znači za Srbiju?

- Mislim.... On mi je stvarno pisao!!! (smeh)...Pisao mi je, stvarno mi je pisao!!! Nije slagao! On je neverovatan u svom sportu! On stvara istoriju, jedan je od najboljih, ako ne i najbolji svih vremena. Sada ima sjajnu priliku da osvoji još jedan naslov, on je neverovatan i imati njega kao zemljaka koji predstavlja Srbiju je velika čast! Mislim da ljudi iz Srbije su veoma srećni što ga imaju kao svog čoveka.

Tu je i Bogdan Bogdanović u publici? Koliko je važno vaše srpsko sportsko bratstvo?

- Trudimo se da budemo u kontaktu, sa nekima uspem više, sa nekima je to manje. On je moj dobar drug, kao i Vučević koji je bio na prethodnoj utakmici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike