Ajmo, Nikola! Još samo jedan stepenik do besmrtnosti: Jokić i Denver slavili u Majamiju, vraćaju se kući po titulu! (VIDEO)

10.06.2023

05:06

0

Autor: D. P.

Denver poveo sa 3-1 u seriji

Ajmo, Nikola! Još samo jedan stepenik do besmrtnosti: Jokić i Denver slavili u Majamiju, vraćaju se kući po titulu! (VIDEO)
Nikola Jokić - Copyright Tanjug/AP

Nikola Jokić i Denver Nagetsi pobedili su u četvrtom meču ekipu Majamija sa 108:95.

Srpski centar ubacio 23 poena, uz 12 skokova i četiri asistencije. Denver sada vodi sa 3-1 u seriji i još jedna pobeda ih deli od osvajanja prve titule u istoriji franšize.

Umor obe ekipe bio je tako očigledan od starta, jer odbrane nisu bile čvršće od onih na prethodne tri utakmice, ali su svi akteri teško pronalazili pravi šut.

Bolan doskok Jokića i strah kod Nagetsa

To je važilo i za Jokića, budući da je posle dobrog otvaranja utakmice košem preko Adebajoa, promašio sledeća tri pokušaja koje je obično sa lakoćom ubacivao ranije.

U takvoj nervoznoj igri Denveru je pripalo sve osim poslednjih 120 sekundi prve četvrtine u kojima je Majami sa 10:2 došao do minimalnog vođstva 21:20.

 

 

Nevolja za goste bio je i jedan doskok Jokića, posle čega je između dve četvrtine obavljen brzinski pregled članka, a rezultat je bila ledena obloga oko bolnog mesta i presedene minute druge četvrtine.

Povratak je usledio posle četiri i po minuta da bolje nije mogao - trojkom sa devet metara i što je najvažnije, potpuno normalnim kretnjama kao da se ništa pre toga nije desilo.

 

 

Odličan je bio u tim trenucima i Eron Gordon, koji se poenima (16) nametnuo kao lider ekipe uprkos svojim problemima na liniji slobodnih bacanja.

Denver se do odmora nije menjao i ta konstantnost u igri vratila im je prednost (54:45) i kontrolu nad utakmicom.

Vraćanje Mareja u igru i rampa za Laurija

Dva detalja su se nametnula Denveru kao imperativi za nastavak - razigrati Mareja i odbranom smiriti razgoropađenog Laurija.

Tražeći najefikasniji način da se vrati Marej u meč, pronašao se prostor za probuđenog Portera. I dalje, kao i kroz celu seriju, nije imao šut sa trojke, ali promenjen način igre i odlazak pod obruč po poene bili su odlična zamisao stručnog štaba Nagetsa.

Sa njegovim koševima (11) došlo se do prve dvocifrene prednosti - 65:55, pa 74:61... Drugi deo problema sa Laurijem je rešen jednostavnije nego ovaj sa uvođenjem Mareja, jer je to insistiranje da proradi Kanađanin dionelo nekoliko neuspešnih napada u nizu i ostanak Majamija rezultatski živim pred poslednji kvartal - 86:73.

 

 

Mnogo toga je u planovima Denvera pokvarila peta lična Jokića na devet minuta pre kraja. Najbolji igrač se preselio na tada na klupu, a razlika je počela prebrzo da se topi - 86:81.

Ipak, Gordon je sinoć umeo da potkoči kada se činilo da će kola krenuti nizbrdo. Sa njegovim rešenjima u napadu i trojkama Mareja i Grina, sjajnim Brusom Braunom,,.

Eksplozija Brusa Brauna

Denver se dobro pripremio za završnicu sa Jokićem na parketu - 96:87 na četiri minuta pre kraja.

Međutim, Jokićev povratak ispostavio se suvišan pored neverovatnog Brusa Brauna, koji je preuzeo ulogu prezimenjaka Kristijana iz treće utakmice. Sa ukupno 11 poena, od čega sedam u završnici, iskusni bek je odveo Nagetse do druge pobede na terenu Majamija i sada ih samo još jedan trijumf deli od istorijskog uspeha.

Naredna, peta utakmica igra se u nići između ponedeljka i utorka, 13. juna od 02.30 časova iza ponoći u Denveru.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je Eron Gordon sa 27 poena, sedam skokova i šest asistencija, Brus Braun je dodao 21, a Marej se zaustavio sa 15 poena i 12 dodavanja. Kod poraženih najviše poena je ubacio Džimi Batler - 25, Adebajo 20 poena i 11 skokova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike