Sjajni Vasa poništio Gudurićevu trojku sa više od pola terena, Ataman umalo izazvao haos! Turska dobija novog šampiona! (VIDEO)

09.06.2023

23:10

0

Autor: A. Š.

Još jedan veliki istanbulski derbi nije mogao da prođe bez ogromnih tenzija

Sjajni Vasa poništio Gudurićevu trojku sa više od pola terena, Ataman umalo izazvao haos! Turska dobija novog šampiona! (VIDEO)
Ergin Ataman - Copyright Printscreen/Twittee/Basketnews

Turska će dobiti novog košarkaškog vladara. Anadolu Efes je u polufinalu plej-ofa skinuo sa trona Fenerbahče, a ni odlučujući meč serije nije mogao da prođe bez ogromnih tenzija.

Kao i mnogo puta dosad, u centru svega bio je Ergin Ataman. Odlazeći strateg Anadolu Efesa, koji će naredne sezone sedeti na klupi Panatinaikosa, je posle trijumfa u četvrtoj utakmici (87:78) i plasmana u finale na putu do tunela imao raspravu sa, verovatno nekim od čelnika Fenera.

Naime, Ataman je na putu do svlačionice stao kraj aut linije i prema tribinama podigao jedan prst uz određenu gestikulaciju i nekoliko upućenih rečenica. Šta je hteo da poruči zasad je misterija, ali evidentno da se takvo njegovo ponašanje nije svidelo navijačima Fenera koji su bili blizu terena, pa je umalo došlo i do fizičkog sukoba.

Meč je pored tog incidenta na kraju obeležila i sjajna trojka Marka Gudurića. Srpski reprezentativac je u poslednjoj sekundi prvog poluvremena ubacio šut sa više od pola terena, međutim to nije pomoglo Feneru da se izbori za majstoricu.

Spečio je to Vasa Micić. Reprezentativac Orlova iz redova Anadolu Efesa meč je završio sa 27 poena, dva skoka i šest asistencija, dok je Gudurić uz 16 poena imao tri uhvaćene lopte i osam dodavanja posle kojih su njegovi saigrači postizali poene.

Anadolu Efes će finalu turskog šampionata igrati protiv boljeg iz polufinalne serije u kojoj se sastaju Turk Telekom i Karšijaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike