Ataman prvo sam sebi "skočio u usta", a onda pričao i skandaloznom potezu

07.04.2023

11:05

0

Autor: 24sedam

Trenera Anadolu Efesa ovoh dana povezivali sa grčkim velikanom

Ataman prvo sam sebi "skočio u usta", a onda pričao i skandaloznom potezu
Ergin Ataman - Copyright MN Press

Posle poraza od Fenerbahčea, Anadolu Efes je praktično izgubio titulu u Evroligi. Izgubio je šanse za plasman u Top 8 i samim tim priliku da se bori za odbranu trona. Nakon meča sa velikim rivalom, trener Efesa Ergin Ataman je pričao o svojoj budućnosti. Tačnije, kazao je da će sve biti poznato na kraju sezone.

- Ne želim sada da pričam o stvarima vezanim za ugovor. U narednim mesecima klub će praviti planove vezane za igrače i trenera tako da ne verujte lažnim glasinama. Svako može svakom da da ponudu. Dogovora nije bilo i o svemu ćemo da pričamo. Mi smo u Efesu kao porodica i moraćemo da analiziramo ovosezonski neuspeh. Ali za sada sezona nije završena - kazao je 57-godišnji trener.

Onda su ga novinari pitali o Panatinaikosu, odnosno navodnim pregovorima koje su obe strane demantovale. Ali nečega je ipak bilo, pa je tako Ataman sam sebi "skočio u usta".

- Te priče o sastanku lice u lice su novinarske izmišljotine. Nkada se nisam sreo sa nekim lice u lice. Ali ponuda je stigla do mene. Zahvalio sam se i rekao da ću razmisliti u narednom periodu. Bilo je ponuda, upućenih meni, ali i igračima. To je normalno - kazao je Turčin koji je na klupu Efesa stigao 2017. godine i osvojio po dve titule u Evroligi, turskom prvenstvu i kupu.

A na kraju tekuće sezone postaće slobodan agent.

Inače, prokomentarisao je i incident, pošto je pre kraja utakmice otišao u svlačionicu.

- Rukovao sam se sa Itudisom ranije jer je razlika u korist Fenerbahlčea bila velika i jer su uvrede navijača bile počele. Želeo sam da ih izbegnem, čestitao sam sebi na tome i otišao u svlačionicu. Pri njihovom vođstvu od 17-18 razlike Klajburna je provocirao njihov pomoćni trener koji se drao na mog igrača. I razlika je bila velika, sve je već bilo rešeno. Klajburn se naljutio i došlo je do sukoba. Bila je to nepotrebna situacija. Želim Fenerbahčeu plasman u plej-of jer još uvek nisu osigurali mesto u Top 8 - zaključio je Ataman.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike