Zvezda nadomak odbrane srpskog trona! Crveno-beli demonstrirali silu protiv FMP-a!

09.06.2023

19:44

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli poveli protiv Pantera u finalu Superlige koje se igra na dve pobede

Zvezda nadomak odbrane srpskog trona! Crveno-beli demonstrirali silu protiv FMP-a!
Filip Petrušev - Copyright MN Press

U jeku jadranske bure oko termina utakmica finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige, počela je borba za nacionalni tron. Za trofej namenjen šampionu Superlige Srbije bore se Crvena zvezda i FMP, koji su svoju seriju na dve pobede počeli večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“ ubedljivom pobedom crveno-belih - 94:70.

Prilično rutinski su izabranici Duška Ivanovića odradili polovinu posla u odbrani srpskog trona. Posle prvih 10 minuta stekli su dvocifrenu prednost, do kraja poluvremena su je duplirali, pa su u drugom poluvremenu mogli da dopuste sebi i određenu dozu energetske kalkulacije kako bi što spreminiji dočekali znatno fažniju finalnu plej-of seriju, onu protiv Partizan u AdmiralBet ABA ligi.

Nemanja Nedović je sa devet poena sjajno povukao crveno-bele, koji su na krilima raspoloženog beka već u prvoj polovini uvodne deonice zakoračili ka dvocifrenom plusu, da bi u nastavku meča lidersku palicu preuzeo Luka Mitrović (21 poen, šest skokova).

Panteri, s druge strane, nisu bili ni bleda senka tima koji je bio na pobedu od plasmana u polufinale doigravanja regionalnog takmičenja. Čak i kada su raspoloženi crveno-beli spuštali nogu sa papučice gasa, gosti iz Železnika jednostavno nisu bili u stanju da ozbiljnije ugroze veliku prednost favorizovanog rivala, koji prvu meč loptu za titulu prvaka Srbije ima već u nedelju u Železniku.

CRVENA ZVEZDA: Kampaco 10, Lazić, Martin 8, Nedović 13, Petrušev 11, Vildoza 5, Lazarević, Mitrović 21, Dobrić 8, Ilić 8, Marković 2, Bentil 8.

FMP: Mur 8, Stepanović 8, Šaranović 9, Matović 5, Izundu 11, Bič 4, Pavićević 8, Todorić, Simović 10, Vuković 7, Dženkins.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Zvezda je pobedila FMP i vodi u finalu Superlige Srbije - 94:70.

38. MINUT - Čeka se samo poslednji zvuk sirene na večerašnjem meču. Zvezda u poslednja dva minuta susreta ulazi s vođstvom 89:63.

MN Press
 

36. MINUT - Panteri prave seriju 7:2 i posle poena uz faul Pavićevića (promašio dodatno bacanje) prilaze na minus 21. Dalibor Ilić odgovara takođe da promašenim dodatnim bacanjem posle zakucavanja uz faul - 84:61.

34. MINUT - Sve je odavno poznato što se tiče pobednika meča. Na isteku 34. minuta Zvezda vodi 80:55.

32. MINUT - Svi jedva čekaju kraj ovog meča. Možda to najbolje pokazuje i detalj iz 32. minuta, kada je Ilić posle defanzivnog skoka "proigrao" na šutu za tri poena Mura, misleći da je neko od njegovih saigrača. Bek FMP-a je poklon oberučke prihvatio, ali Kampaco odmah vraća trojku na drugoj strani - 80:54. 

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - FMP je napravio mini seriju 5:0 u završnici treće deonice, koja je okončana poenima Vildoze i vođstvom crveno-belih 73:49.

28. MINUT - U završna dva minuta treće deonice Zvezda ulazi s vođstvom 66:42.

26. MINUT - Održavaju crveno-beli stečenu prednost, tako barem deluje, sa pola gasa. Košarkaši FMP-a ni na koji način ne uspevaju da uhvate kakav takav, pre svega ofanzivni, ritam - 61:37.

MN Press
 

24. MINUT - Veoma neefikasan start treće četvrtine. Crveno-beli su ostali na poenima Luke Mitrovića, dok Panteri prvi koš u nastavku postižu posle skoro tri i po minuta igre. Trojku je ubacio Pavićević - 55:31.

22 - MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Iako je za prva dva minuta nastavka meča Zvezda postigla samo dva poena, Panteri to nisu uspeli da iskoriste i smanje zaostatak, Naprotiv, košarkaši FMP još nisu postigli koš u trećoj deonici - 55:28.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Zvezda vodi protiv FMP-a 53:28.

18. MINUT - Potpuno su gosti iz Železnika stali u finišu prvog poluvremena. Sa nekoliko veoma laganih poena Zvezda je napravila još jednu seriju 10:0 i pred završna dva minuta druge deonice ima novi najveći plus na meču - 49:24.

MN Press
 

16. MINUT - Pokušavaju Panteri da koliko toliko uhvate rezultatski priključak, ali domaći košarkaši relativno lako održavaju stečenih 17 poena prednosti - 41:24, 16. minut.

14. MINUT - Ne popuštaju crveno-beli gas, poenima Vildoze sa poludistance i zakucavanjem Mitrovića prednost podižu na velikih plus 17 - 39:22. 

12. MINUT - Trojkom Bentila, te sa dva ubačena penala Mitrovića Zvezda na startu druge deonice dolaze do novog najvećeg plusa na meču - 35:18.

MN Press
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Sjajno su crveno-beli završili uvodnu deonicu meča. Serijom 10:0 došli su do dvocifrene prednosti i na prvi dvominutni odmor odlaze s vođstvom 29:16.

8. MINUT - U završna dva minuta prve deonice ulazi se s prednošću Zvezde 21:14.

6. MINUT - Nedović je najraspoloženiji igrač na parketu. Za manje od šest minuta ubacio je devet poena, koliko i ceo tim FMP-a dosad. Zvezda serijom 6:0 odlazi na najvećih plus sedam - 16:9. Izundu zakucavanjem prekida seriju crveno-belih.

MN Press
 

4. MINUT - Pošto je Nedović ubacio trojku za 10:4, Mur je uzvratio na isti način na suprotnoj strani terena - 10:7. Nedović je polaganjem prekinuo mini seriju FMP 5:0, Zvezda vodi 12:9.

2. MINUT - Bolje su crveno-beli otvorili meč i posle trojke Kampaca vode 7:2 na isteku 2. minuta igre.

 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike