Zvezda prvo igra KLS: Posle ćemo se eventualno okrenuti finalnoj seriji AdmiralBet ABA lige!

31.05.2023

16:42

1

Autor: P.K.

Opet haos i drama u srpskoj košarci

Zvezda prvo igra KLS: Posle ćemo se eventualno okrenuti finalnoj seriji AdmiralBet ABA  lige!
Tim Crvene zvezde - Copyright MN press

Crvena zvezda je 23. maja izborila plasman u finale AdmiralBet ABA lige, ali protivnika u finalu još ne zna, pošto Partizan i Cedevita Olimpija treba da odigraju majstoricu polufinala.

Klub se oglasio hitnim saopštenjem u kome je naveo da će prvo odigrati finale domaće Superlige, pa će tek onda razgovarati o regionalnoj ligi.

Prenosimo vam saopštenje u celini:

- KK Crvena zvezda  obaveštava javnost da su nakon hitne sednice Predsedništva KLS i čelnika KSS zaduženih za takmičenja koja je održana u sredu 31.05, utvrđeni termini odigravanja utakmica velikog finala prvenstva Srbije.

Tako će polufinalna serija početi 4. juna, revanš mečevi će se igrati tri dana kasnije, a eventualna majstorica 9. juna.

Ukoliko se polufinale završi na dva meča finalna serija u kojoj će nastupati KK Crvena zvezda  će početi već 10. juna, revanš će se igrati 13, a majstorica 16. juna. Ukoliko se polufinale završi tek posle tri meča termini finalne serije su 12, 15. i 18. jun.

Kako je još navedeno u zvaničnom saopštenju Superlige, "Predsedništvo KLS održalo je hitan sastanak povodom termina plej-ofa. Konstatovano je da česta odlaganja termina mečeva doigravanja utiču na kalendar završnice domaćeg šampionata.

Jednoglasno je zaključeno da je interes reprezentativnih selekcija Srbije na prvom mestu i odredilo je termine polufinala i finala plej-ofa Superlige KLS, bez obzira na eventualna pomeranja termina završnice AdmiralBet ABA  lige".

KK Crvena zvezda  napominje da je Superliga Srbije od izuzetne važnosti, ne samo zbog činjenice što je  u pitanju nacionalni šampionat Republike Srbije, već i zbog toga što je liga pokazala ove sezone svoju ozbiljnost na više načina.

Počev od kalendara takmičenja koji nije ugrozio interes ni jednog kluba, niti regularnost takmičenja, za razliku od nekih drugih liga.

KK Crvena zvezda  će se zato tek po završetku velikog finala Superlige Srbije, i nakon moguće treće utakmice finalne serije srpskog šampionata, eventualno okrenuti finalnoj seriji AdmiralBet ABA  lige.

Podsećamo javnost da je KK Crvena zvezda počeo plej of AdmiralBet ABA  lige još davnog 28. aprila ove godine utakmicama sa Zadrom, a plasman u finale obezbedio još 23. 5.2023 godine pobedom nad ekipom Budućnosti.

Zato celokupnu završnicu, bezbrojna odlaganja, pomeranja termina finala koje se završavalo prethodnih sezona već polovinom aprila, smatramo svojevrsnim skandalom i urušavanjem već narušenog ugleda i integriteta te lige.

Pošto kao ozbiljan klub nemamo nameru da čekamo nedeljama i nedeljama kako bismo odigrali finale koje je trebalo u normalnim okolnostima da bude okončano pre najmanje mesec dana (i nije bilo razloga da tako ne bude), okrećemo se i zbog interesa nacionalnih timova Srbije takmičenju koje nam je kao srpskom klubu izuzetno važno.

Najavljeni početak finala AdmiralBet ABA  lige (koji još uvek nije ni zvanično najavljen za 12.jun, dakle 20 dana nakon poslednje odigrane takmičarske utakmice KK Crvena zvezda) će morati da sačeka završnicu nacionalnog prvenstva Srbije, jer je KK Crvena zvezda  dovoljno dugo čekao i gledao kako se narušava regularnost AdmiralBet ABA  lige, ovoga puta neregulisanim kalendarom takmičenja koji se u svakoj ligi utvrđuje na početku – a ne tokom, ili na kraju sezone!

Svaki pokušaj AdmiralBet ABA  lige da eventualno kompromituje kalendar završnice Superlige Srbije naknadnim zakazivanjem utakmica u vreme odigravanja finala prvenstva Srbije, smatraćemo još jednom provokacijom i pokušajem da se AdmiralBet ABA  liga još više uruši.

KK Crvena zvezda od danas neće uopšte spekulisati o datumima i početku finalne serije AdmiralBet ABA  lige, niti će ono moći da počne dok se ne završi finale Superlige Srbije!

KK Crvena zvezda

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike