Jokić i Marej, ja takvu partiju nikad nisam video! Trener Denvera blista posle brejka u Majamiju! (VIDEO)

08.06.2023

07:29

0

Autor: G. F.

Da dva igrača imaju tripl-dabl u finalu, mislim da je to prvi put u istoriji

Jokić i Marej, ja takvu partiju nikad nisam video! Trener Denvera blista posle brejka u Majamiju! (VIDEO)
Jokić i Meloun - Copyright AP photo

Brzo su košarkaši Denvera preboleli neprijatan poraz kod kuće u drugom meču finala NBA lige.

Vratili su brejk u Majamiju, ponovo na krilima Nikole Jokića, ali i uz vrhunsko izdanje Džamala Mareja. Oba igrača imala su dvocifren broj poena, skokova i asistencija.

Ne čudi onda što trener Nagetsa Majkl Meloun jednostavno blista nakon trijumfa njegovih izabranika.

- Mislim da se prvi put u istoriji finala, možda i u NBA istoriji, dogodilo da dvojica košarkaša na istoj utakmici imaju "30-10" tripl-dabl učinak. Ovo je naša najbolja igra u seriji, prava košarkaš Denvera. Ne zbog Jokića i Mareja nego što smo Majamiju dozvolili da postigne samo 94 poena. Nismo došli u Majami da bismo dobili jedan meč, probaćemo da budemo bolji već u sledećoj utakmici. Znamo da možemo - rekao je Meloun, pa konkretizovao priču o ubojitom tandemu:

- Kod Jokića me ništa ne iznenađuje, iz meča u meč dokazuje da je pravljen za veliku scenu. Pokazao je to ponovo. Na Džamala sam ponosan. Na njega je pala velika odgovornost posle poraza u drugoj utakmici, a nije baš tako bilo. Ima i do mene i do svih igrača. Nama je bila potrebna pobeda kako bismo vratili prednost domaćeg terena, a Nikola i Džamal su je kreirali. I ne samo njih dvojica. Poter je uhvatio 7 lopti, Gordon 10 uz 11 poena.

 

 

Meloun je istakao da misli da je ovo najbolja partija vodećeg dvojca u Denveru.

- Sa Nikolom sarađujem osam godina, sa Marejem sedan, ali ovakvu partiju kao tandema nisam video! Bilo je njihovih dobrih izdanja i ranije, ali ne u finalu, ne u u ovom delu sezone, na velikoj sceni! Oduvek sam pričao da su elitni tandem za NBA. Mnogo košarkaši igraju jedni sa drugima, a oni jedan za drugog!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike