Velika promena u Evroligi! Glikman podneo ostavku posle samo godinu dana!

05.06.2023

21:41

0

Autor: A. Š.

Dosadašnji generalni direktor elitnog takmičenja odlučio da se povuče sa pozicije pre glasanja klubova

Velika promena u Evroligi! Glikman podneo ostavku posle samo godinu dana!
Maršal Glikman - Copyright Profimedia

Evroliga je ponovo ostala bez prvog operativca. Posle dugogodišnjeg generalnog direktora Đordija Bertomeua, pred početak tek završene sezone njegovo mesto zauzeo je Maršal Glikman, ali se ispostavilo da je američki funkcioner "igrao samo jedno leto".

Na sednici akcionara elitnog košarkaškog kontinentalnog takmičenja trebalo je da se glasa o poverenju Glikmanu, međutim Amerikanac je odlučio da se povuče sa funkcije pre nego što su se predstavnici klubova opšte izjasnili.

Specijalizovani portal "Basket news" piše da evroligaši za dve nedelje razgovarati o potencijalnom uključivanju Glikmana kroz savetodavnu ulogu, a kao jedan od faktora ovakve njegove odluke Litvanci pišu navodno pogoršan odnos sa predsednikom Evrolige Dejanom Bodirogom.

Evroligašima sada predstoji biranje novog generalnog direktora drugi put u samo dve godine, a iza Glikmana, kao jedan od najvažnijih poslova, ostaće dogovor sa američkom platformom "ESPN" o pravima prenošenja evroligaških utakmica na teritoriji SAD, čiji su fanovi pre nekoliko nedelja imali priliku da ekskluzivno gledaju plej-of elitnog takmičenja i Fajnal for u Kaunasu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike